Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NA DESETOGODIŠNJICU UBISTVA PREMIJERA

Sud Veruoviću ukinuo odštetu za ranjavanje!

Autor: A. Dimitrovska - D. Ćuruvija | 07.03.2013 - 19:07:00h | Komentara: 5

Milana Veruovića (42), bivšeg telohranitelja premijera Zorana Đinđića, čeka nova runda u sudu pošto je Apelacioni sud u Beogradu uoči 10. godišnjice ubistva premijera Zorana Đinđića ukinuo presudu kojom mu je dosuđeno 4,2 miliona dinara na ime odštete zbog ranjavanja prilikom atentata na predsednika srpske vlade, 12. marta 2003. godine, saznaje ekskluzivno “Alo!”. Veruović će opet tražiti na ime odštete 20 miliona dinara u tužbi protiv srpske policije, u čijim redovima je bio Zvezdan Jovanović (47), neposredni ubica premijera!

Veruović u pratnji premijera Đinđića

Veruović u pratnji premijera Đinđića

 Beogradski Prvi osnovni sud je prošle godine usvojio samo delimično Veruovićeve zahteve i odlučio da mu isplati 3,7 miliona dinara, od čega milion dinara na ime pretrpljenih fi zičkih bolova, dok je na ime umanjene životne sposobnosti dosuđeno 2,7 miliona dinara. Država se po toj presudi obavezala da na ime estetskog naruženja srednjeg stepena Veruoviću plati pola miliona dinara, a istom presudom odbijen je zbog zastarelosti zahtev Veruovića za odštetu od tri miliona dinara za pretrpljeni strah. Veštak je, naime, utvrdio da je Veruović trpeo strah, ali se u obrazloženju presude navodi da rok zastarelosti počinje da teče od trenutka kada je strah prestao.

Međutim, Apelacioni sud je usvojio žalbu koju je Veruović podneo na pomenutu odluku i naložio novo suđenje.
- Prvostepena presuda je ukinuta da bi se ponovo cenio prigovor o zastarelosti potraživanja, koji je istakla država. Apelacioni sud navodi da prvom presudom nije razjašnjeno koji rok treba primeniti u slučaju zastarelosti, zbog čega nije pravilno utvrđeno činjenično stanje. To je suštinska primedba, ali će se ponovo razmatrati i visina odštete. Predmet je ponovo dat istom sudiji, koji treba da zakaže novo ročište - izjavila je juče za “Alo!” sudija Gordana Vuković, portparol Prvog osnovnog suda u Beogradu.
Takođe, Apelacioni sud je naredio da se na novom suđenju preispita da li su Veruoviću pravično dosuđeni iznosi odštete. Komentar Veruovića, koji se trenutno nalazi u Njujorku, gde obezbeđuje Vuka Jeremića, predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, juče nismo mogli da dobijemo jer se nije javljao na redakciji poznat broj telefona. Njegova supruga Žana rekla je juče za “Alo!” da on neće davati izjave za novine do okončanja postupka. On je ranije za „Alo!“ izjavio da država mora da snosi odgovornost zbog toga što je na njega, kao pripadnika policije, pucao pripadnik MUP-a Srbije. Veruović je naveo i da je imao više teških operacija posle ranjavanja u atentatu na premijera. 
Poslednji komentari
  • laki Vreme: 08.03.2013 08:09h

    e ako ovom lopovu drzava isplati te pare sto trazi onda bolje da i drzava ne postoji , cini mi se da je mali mnogo poleteo pa hoce leba preko pogace , trazi veliku odstetu a i dalje radi kao policajac pratilac ili kako hoce da kazu telohranitelj i to ko pripadnik policije a nikome nije jasno kako je doticni gospodin uopste zasnovao radni odnos u mupu sa svojom prosloscu , i za svoj nerad i neprofesijonalno ponasanje i nerad trazi pare a da je radio po protokolu da nas bi Đinđić bio živ ,

  • branislav.ž.mihajlović Vreme: 08.03.2013 12:52h

    Oko ubistva premijera mnogoštošta nije jasno,a saznaće se.Telohranitelj nije deo protokola,njegov zadatak je da štiti osobu.Protokol drugi sprovode,a videli smo kako su ga sprovodili počev od isključenja kamera pa koliko je i odakle došlo projektila do poletanja privatnog aviona sa aerodroma posle uvođenja vanrednog stanja.Mora se priznati da je protokol savršeno okončan.I normalno je da traži oštetu za to i ima dokaza,ali bitange ne daju.

  • grozd Vreme: 08.03.2013 15:09h

    IMA PRAVO NA ODŠTETU JER GA JE RANIO PRIPADNIK DRŽAVE. SVAKO IMA PRAVA NA NAKNADU ŠTETE KOJU JE PROUZROKOVALO NEKO LICE, CITAJTE OBLIGACIONO PRAVO.

  • grozd Vreme: 08.03.2013 15:11h

    STOKA NE DA, A ONI SE OBOGATISE OD NAPLATE ŠTETE ZBOG KLEVETA, TO MOŽE, SRAM IH BILO, A SUDIJE CE SEBI DOSUDITI NAKNADU NEMATERIJALNE STETE ZBOG NEIZBORA, TO MOŽE,

  • ČeM Vreme: 08.03.2013 22:25h

    branislav.ž.mihajlović sve ste napisali što i ja mislim - pozdrav

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP