Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKORO SVI LIDERI EKS-JU DRŽAVA SU SE AKTIVNO BAVILI ISTIM SPORTOM

Sudbina Balkana u rukama košarkaša!

Autor: Maja Keranović | 08.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 3

Ono što je zajedničko građanima država bivše Juge je i to što nam sudbinu kroje „bivši košarkaši“. U Srbiji je to Aleksandar Vučić, Republici Srpskoj Milorad Dodik, Crnoj Gori Milo Đukanović, u Hrvatskoj Zoran Milanović, a u Sloveniji Miro Cerar.

I Dodik i Đukanović su svoje sadašnje supruge upoznali na košarkaškom terenu!

I Dodik i Đukanović su svoje sadašnje supruge upoznali na košarkaškom terenu!


Premijer Srbije, koji s ponosom ističe da je Zvezdaš, u mladosti je osim fudbala, trenirao i košarku, i to, verovali ili ne, u Partizanu. Kako je jednom prilikom ispričao, Zvezda je tada jurila talente po centru grada, dok je Partizan imao školu u novobeogradskom Bloku 70.

Dačić i Tadić

Dačić i Tadić

 

Tadić partner Dačiću


Za nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića pisalo se da je veliki ljubitelj košarke, a objavljivane su i fotke Tadića sa basketa. Bivši predsednik Srbije je jednom prilikom snimljen i kako igra basket sa aktuelnim ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, dok su još bili u ljubavi.

- Oni su valjda prepoznali da deca iz blokova najviše vole basket, pa su svi dobri igrači, od Saleta Đorđevića pa nadalje, uglavnom porasli na Novom Beogradu. Sa mnom u Partizanu kao centar je u to vreme igrao neki Juda, koji je bio 185 cm visok, pa su ga svi nešto forsirali. Ja sam tad imao 161, i sve su mi pričali: „Hajde, možeš da igraš pleja, ali nikad nećeš porasti do 190“. Ja sam u međuvremenu porastao do 199, a taj momak je ostao na 188. Tako da savetujem klincima da se ne razočaraju kad im trener ne da da igraju, da ne odustaju - ispričao je Vučić.

Milorad Dodik košarku je igrao u KK Igokea, tačnije tadašnjem KK Potkozarje. U drugoj polovini 90-ih preuzima klub i menja mu ime u Igokea. Više od deset godina bio je predsednik Igoekee, a beogradski KK Partizan mu je dodelio titulu počasnog predsednika kluba.

Inače, Miletov brat Goran Dodik ispričao je jednom prilikom da su se na košarkaškom terenu u Aleksandrovcu rodile i mnoge ljubavi.
- I Milorad je upoznao svoju ženu na tom terenu. Ona je takođe bila košarkašica Potkozarja. A i ja sam tu upoznao svoju suprugu Veru - ispričao je svojevremeno Goran Dodik.

Ubacivao trojke bez greške: Đukanović

Ubacivao trojke bez greške: Đukanović


Zahvaljujući košarci zaljubio se i Milo Đukanović. Naime, ovaj Crnogorac visok 196 centimetara, koji je poznat po tome što je dobijao ama baš sve političke utakmice u Crnoj Gori, važio je za talentovanog košarkaša. Igrao je osam godina košarku i bio kapiten u „Ljuboviću“. Košarka je „kriva“ i za srednjoškolsku ljubav na „prvi pogled“ s košarkašicom Budućnosti, pravnicom Lidijom, devojačko Kuč, s kojom se oženio posle osam godina zabavljanja. Đukanović je danas na čelu Košarkaškog saveza Crne Gore.
 

Iskusan košarkaš, ali i sjajan fudbaler:  Vučić

Iskusan košarkaš, ali i sjajan fudbaler: Vučić

I hrvatski i slovenački premijeri su se u mladosti igrali sa „basketarom“. Hrvatski premijer Zoran Milanović dobro je igrao i fudbal i košarku, a bavio se i boksom. Njegov slovenački kolega Miro Cerar, inače, sin jugoslovenskog olimpijskog gimnastičara Miroslava Cerara i gimnastičarke Zdenke Cerar, osim gimnastike u mladosti je trenirao i košarku.

Toma voli fudbal, trenirao atletiku


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić voli fudbal, ali je trenirao atletiku.
- Voleo sam da trčim, bio sam dugoprugaš. Talentovaniji je bio brat Bane, on je bio četvrti u Srbiji, a sedmi u staroj Jugoslaviji u krosu. A ja uz njega. Nas dvojica smo trčali iz Kragujevca do Topole kod tetke, nismo koristili prevoz!... Kada mi je nastradao brat, prestao sam da treniram, nije mi bilo do života - ispričao je Nikolić 2011. godine. Trčanje preferira i premijer Makedonije Nikola Gruevski. Premijeru Makedonije nije strano ni da zaigra fucu.

Poslednji komentari
  • da ne verujes Vreme: 08.12.2014 15:38h

    E, ZATO NAM IDE TAKO KAKO NAM IDE!!! A PITALI SMO SE STA SMO BOGU ZGRESILI!!!!! AJTE KUCI KOSARKASI, TO JEST NA TEREN ISPRED ZGRADE DA SE ZABAVLJATE, A MI DA DOVEDEMO NEKE OZBILJNE FACE!!!!

  • akila Vreme: 08.12.2014 21:41h

    Svaka čast Predragu. I lepo je sto je zaposlio sina od preminulog vatrogasca.

  • Jelena Mitrovic Vreme: 09.12.2014 09:18h

    Konačno da se u tom kraju nešto razvije i modernizuje. Nadamo se da će zaživeti čim pre.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP