Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVI SAD

Suđenje za pokušaj ubistva policajca

Autor: N. N. Travica | 28.04.2015 - 14:51:00h | Komentara: 0

Pred sudskim većem, kojim predsedava Vidoje Mitrić, sudija novosadskog Višeg suda nastavljeno je suđenje Isufu Strani (58) iz Vučitrna, optuženom za pokušaj teškog ubistva novosadskog policajca Ivana Mičića (26).

Sud, suđenje

Ilustracija | Foto: Profimedia.rs

U nastavku glavnog pretresa saslušani su svedoci-oštećeni u ovom događaju, među kojima su policajac upucani policijski službenik i Ćamilje Heljšan (47), koja je rekla da sa okrivljenim nije bila ni u kakvoj ljubavnoj vezi, već je sve činila u nadi da će joj on obezbediti posao, kako je to i obećao.
Heljšan je rekla da sa Stranom nije bila ni u kakvoj ljubavnoj, emotivnoj, niti seksualnoj vezi, već da joj je okrivljeni ponudio da ona ide u Nemačku, gde bi radila kod njegove supruge.

- Jasno sam mu dala do znanja da ne želim da budem sa njim u ljubavnoj vezi. Preživela sam pakao. Tukao me je. Udarao me je po glavi drškom od pištolja, šamarao, iživljavao se na meni, kada me je odveo u Vučitrn, gde je trebalo da proda navodno neku zemlju - ispričala je oštećena, dodajući da je pre polaska popila kafu, koju joj je dao Strana, posle koje je spavala sve do Novog Sada.

Policajac Ivan Mičić, koji je na intervenciju u novosadsko naselje Adice došao zajedno sa svojim kolegom Svetozarom Stojkovićem, rekao je u prepunoj sudnici da mu se delovi zrna, ispaljenog iz pištolja i dalje nalaze u telu i da ga doktori hirurškom intervencijom nisu mogli odstraniti.

- Zrno mi je udarilo u kičmu, raznelo bubreg. Hirurški deo lečenja mi je završen. Odstranjena mi je jedna trećina želudca, trećina jetre mi je oštećena, levi bubreg su mi izvadili, kao i vijugu tankog creva. I dalje radim, ali ništa konkretno. Pošteđen sam fizičkih napora, a nakon procene lekarske komisije
ićiću u penziju – rekao je mladi policajac Mičić.
Nakon što je objasnio u kakvom se trenutno stanju nalazi, policajac je opisao i sam događaj koji se desio, nakon što je došao na intervenciju u Slavujevu ulicu.
- Pucao sam u trenutku kada je okrivljeni upucao mene. Video sam da drži pištolj uperen u moju glavu.Nakon ispaljenog metka sam čuo i škljocane pištolja. Tvrdim da ne postoji mogućnost da je bilo ko drugi ispalio metak, sem Isufa. – naveo je policajac.

Okrivljeni je kazao da mu je od srca žao što se to dogodilo, ali da se ne kaje.
Prema njegovim tvrdnjama policajci su bili ljubazni i da ga nisu ga vređali na nacionalnoj osnovi, niti su spominjali njegovu narodnost.
Pre pucnjave, koja se dogodila 19.aprila 2014.godine policijskoj ispostavi Detelinara javljeno je da je Isuf Strana koji duže vreme radi i živi u Drezdenu, došao u kuću i da na silu hoće da odvede Ćamilje Heljšan.
Došavši na lice mesta, policajac Ivan Mičić i njegov kolega su u kući zatekli ženu koju je navodno Isuf nameravao da odvede u Nemačku protiv njene volje, a tu su se nalazile i njene dve rođake.
Dok su razgovarali, odnosno dok su policajci uzimali izjave, pri pomenu te priče o pretnjama pištoljem, Isuf Strana, koji je sedeo na krevetu, izvadio je oružje, i bez povoda počeo da puca, upucavši policajca Mičića.

Nastavak suđenja u ovom predmetu zakazan je za 8.jum, u 8.00 sati, kada će biti saslušani sudski veštaci.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP