Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ANDRIJA DRAŠKOVIĆ:

„Sudija, bio sam dobar, pustite me!”

Autor: D. Ćuruvija - A. Dimitrovska | 06.03.2013 - 00:35:00h | Komentara: 2

Kontroverzni beogradski biznismen Andrija Drašković (48) uložio je žalbu Apelacionom sudu na odluku kojom je Viši sud u Beogradu odbio njegovu molbu za uslovni otpust koju je podneo početkom godine, saznaje „Alo!”. U žalbi sudu Drašković je naveo da se sve vreme u zatvoru dobro ponašao.

Andrija  Drašković

Andrija Drašković

- U žalbi koju je nedavno dostavio preko svog advokata, Drašković je napisao da je boravkom u zatvoru ispunjena svrha kažnjavanja, kao i da je sve vreme poštovao kućni red i da se dobro vladao. On je takođe naglasio da je ispunio sve uslove da ranije bude pušten iz zatvora - navodi sagovornik „Alo!” iz Palate pravde.


Na istu adresu žalio se i Draškovićev kum Aleksandar Golubović Batanko (49), koji robija zbog istog zločina, pošto je i njemu Viši sud nedavno odbio molbu za uslovni otpust. Kako saznajemo, Golubović je naveo iste razloge u žalbi. Nekadašnjem beogradskom plejboju i njegovom kumu Goluboviću već su znatno umanjene kazne Zakonom o amnestiji i obojica bi na jesen trebalo na izađu na slobodu. Drašković bi najkasnije do 14. oktobra trebalo da napusti zidine kazamata u Sremskoj Mitrovici, a u to vreme će mu se na slobodi pridružiti i njegov kum.

Drašković i Golubović su posle maratonskog suđenja, sredinom 2011, pravosnažno osuđeni na devet, odnosno osam godina zatvora zbog ubistva Plećića 2000. godine u beogradskom restoranu „Rojal knez”. U kaznu su im uračunate četiri godine koje su odležali prema ranijoj presudi, koja je ukinuta. Drašković je trebalo da se nađe na slobodi krajem 2015, ali mu se sreća osmehnula usvajanjem Zakona o amnestiji, kada mu je država oprostila više od dve godine.

Goluboviću je kazna takođe smanjena za dve godine, ali pošto je za razliku od svog kuma odlazak na robiju čekao na slobodi, i on bi iz zatvora trebalo da izađe na jesen. I pored toga, obojica su odlučila da iskoriste pravo i traže ranije puštanje iz zatvora nakon izdržane dve trećine kazne. Apelacioni sud nema vremensko ograničenje o tome kada će odlučiti o žalbama Draškovića i Golubovića, koji po zakonu imaju pravo više puta da traže uslovni otpust.
Poslednji komentari
  • branko Vreme: 06.03.2013 00:51h

    zasluzio je da ga puste

  • milan ns Vreme: 07.03.2013 00:33h

    da je pravde u ovoj zemlji,robijali bi do kraja zivota!zahvalite tomi diplomi,on je kriv sto krimosi,lopovi i siledzije setaju slobodni.odneo je ubedljivu pobedu na izborima u zatvorima.to je profil ljudi koji glasa za njega i njegovu svitu!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP