Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROVEO 30 MINUTA U PRITVORU

Sudska straža privela advokata

Autor: Politika | 05.12.2014 - 12:27:00h | Komentara: 0

Zbog rasprave sa sudijom jer mu nije omogućeno da poseti branjenika u pritvoru, advokat Dragoslav Ljubičanović bio je priveden juče u Palati pravde, pa pušten

Palata pravde  zvrji prazna

Palata pravde | Foto: Oliver Bunić

Beogradskog advokata Dragoslava Ljubičanovića juče je u Palati pravde u Beogradu sudska straža zadržala zbog rasprave koja je nastala pošto mu sudija nije dozvolio da poseti svog klijenta u pritvoru. Kada je advokat u sudu saznao da je razrešen kao izabrani branilac, a da je njegovom klijentu od suda nametnut advokat po službenoj dužnosti Sava Grujić, zahtevao je od sudije Darinke Šćepanović da razreši Grujića, a ona je naložila sudskoj straži da zadrži Ljubičanovića.

Kada su saznali za ovaj događaj, u Palatu pravde odmah su došli predsednik Advokatske komore Srbije (AKS) Dragoljub Đorđević i još desetak kolega iz Advokatske komore Beograda. Ljubičanović je dao izjavu policiji i posle 30 minuta sudska straža ga je oslobodila.

Ovo nije prvi slučaj da sud, zbog obustave rada advokata, razrešava izabrane branioce i određuje one po službenoj dužnosti za okrivljene koji su u pritvoru. Zbog jučerašnjeg događaja u Palati pravde, AKS je otvorila "belu knjigu" za upisivanje podataka o ponašanju sudija i tužilaca prema advokatima koji potestuju.

Predsednik AKS je rekao da poslednjih dana postoji komunikacija komore sa Ministarstvom pravde, povodom zahteva advokature, ali da ne želi da saopštava javnosti detalje pregovora dok se nešto konkretno ne desi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP