Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISPOVEST NEKADAŠNJEG ČLANA SAVETA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

Šuković: Beko, Mišković i Kostić tužbama do smrti terali Vericu Barać!

Autor: Naše Novine | 13.01.2014 - 08:58:00h | Komentara: 1

Vericu su izdali srpski premijeri i predsednici! Danilo Šuković, nekadašnji član Saveta za borbu protiv korupcije i saborac odvane Verice Barać, u intervjuu za Naše novine kaže da su predstavnici države sve do sada samo slagali ramenima ili davali lažna obećanja da će rešiti slučajeve 24 famozne privatizacije na koje ime je devet godina neumorno ukazivala.

Danilo Šuković

Danilo Šuković 

On veruje da bi Baraćeva danas bila ponosna na hapšenje biznismena Miroslava Miškovića jer je taj čin pokazao da u Srbiji ipak nema nedodirljivih. Šuković ocenjuje da je vicepremijer Aleksandar Vučić uspeo da prenese na sebe poverenje koje je narod imao u Baraćevu, ali i otkriva da su srpski tajkuni, iako su znali da je teško bolesna, fizički iznurivali Vericu brojnim tužbama koje su protiv njen podnosili.
"Prepreka je bilo koliko hoćete. Državne institucije su sve vreme uskraćivale podatke, a najdrastičniji primer je bilo istraživanje oko "Fijata". Slali su nam ugovor koji su potpisali sa "Fijatom" sa zatamnjenom brojkom o sredstvima koje treba da se ulože. Vrhunac je bio kada su nam poslali gomilu precrtanih papira, čak su i savim nebitni delovi bili nečitljivi. Takođe, strane delegacije su zaobilazile Savet, Vlada je onemogućavala te susrete. Ali, kada su u EU videli da će jedino od Saveta dobiti pravu informaciju o korupciji, uvažavali su sve što smo radili, zatražili su od nas da sastavimo taj čuvenmi spisak spornih privatizacije i procesuiranje odgovornih".
On takođe otkriva koja privatizacija je najviše mučila Vericu.
"Luka Beograd", ali i Nacionalna štedionica, "Novosti",... Oko "Luke Beograd" i Milana Beka Verica je došla do podataka da je postojao plan da se 500 hektara objedini i izgradi projekat od nekoliko milijardi evra da bi neko pokupio profit. Verica je to prozrela i tražila da se sve istera na čistac. Ona je ukazivala na spregu političkih partija, izvršne vlasti i tajkuna, i isticala da se nećemo izboriti sa korupcijom dok se ta sprega ne razbije".
Šuković kaže da su pokušavali da je zaustave na razne načine.
"Tajkuni su protiv njen neprestano podizali tužbe i to je bio njihov način. Terali su je da se vuče po sudovima, iako ništa nije skrivila. A sudovi su, paradoksalno, bili dosta ažurni i ona je bolesna morala da ide na ročišta. Pisali su pisma premijeru, širili razne priče o njoj, da je luda, da bi omalovažavali sve što ona radi. Milan Beko je poslao pismo Vladi u kojem traži da ga zaštite od Sveta, i tadašnji premijer Mirko Cvetković , umesto da stane uz Savet, nam prosledi to pismo i zatraži odgovor od Sveta".
On otkriva da su najviše tužbi podneli Miroslav Mišković, Milan Beko i Miodrak Kostić Kole.
Tadašnja vlast nije mnogo pomogla Verici.
"Koštunica se nije baš pretrgao od pomoći. Sećam se zadnjeg sastanka sa njim, povodom Nacionalne štedionice, prisustvovali smo Dinkić, Verica, Koštunica i ja. Koštunica nas je samo salsušao, slegao ramenima i rekao da savet podnese privatnu tužbu. To je bilo sve. Cvetkoviću smo na sastanku rekli da je država zarobljena korupcijom, a on je rekao da Srbije ima puno problema, i da ne može da rešava one iz 1804. godine".
Takođe, Verici je Boris Tadić obećao da će rešiti slučaj "Luke Beograd", ali je on ipak ostao nerešen.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 13.01.2014 09:09h

    ISTINA SMRTONOSNO -TACNA.I DANAS NAM J O S STOJI ZA VRATOM...SPREGA IZVRSNE VLASI I TAJKUNA. VERICE SLAVA TI.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP