Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČISTKA U SRPSKOJ DIPLOMATIJI

Šut karta za starlete!

Autor: S. Vojinović - I. Kljajić | 06.11.2014 - 20:00:00h | Komentara: 5

Među 58 bivših državnih funkcionera za koje je ministar spoljnih poslova najavio da ostaju bez diplomatskog pasoša su i Jelena Trivan, Miloš Aligrudić, Oliver Dulić, Vladimir Cvijan i Srđan Šain, saznaje „Alo!“ u Ministarstvu spoljnih poslova.

Miloš Aligrudić, Vladimir Cvijan, Jelena Trivan, Srđan Šain, Oliver Dulić

Miloš Aligrudić, Vladimir Cvijan, Jelena Trivan, Srđan Šain, Oliver Dulić

MSP je ovih dana pokrenuo proceduru za oglašavanje nevažećim 58 diplomatskih pasoša nosiocima koji nisu ispunili zakonsku obavezu i vratili diplomatske pasoše po isteku funkcije - bivšim narodnim poslanicima, ministrima i državnim sekretarima. Kako saznajemo, spisak svih koji će ostati bez ove privilegije biće narednih dana objavljen u „Službenom glasniku“, čime će te putne isprave postati i zvanično nevažeće.


Bivša poslanica Demokratske stranke Jelena Trivan kaže da je već odavno bez diplomatskog pasoša.

- Vratila sam taj pasoš pre nekoliko meseci. Niko me nije zvao, jednostavno, sama sam otišla i vratila ispravu - objašnjava ona za naš list.

I Miloš Aligrudić iz Demokratske stranke Srbije je na osnovu poslaničkog mandata imao pravo na diplomatske putne isprave, ali tvrdi da ih ne koristi od kada je njegova stranka izašla iz parlamenta.

- Ne koristim ga za putovanja jer glasi na moje ime i funkciju koju više ne obavljam, a nisam ga vratio jer me niko nije zvao. Mislim i da taj papir treba da zadržim jer sam njegovu izradu sam platio, kao uostalom i sve prethodne pasoše. Neka ga proglase nevažećim, udare štambilj ili zumbuju, ali stvarno me niko nije pozvao iz MSP-a - komentariše Aligrudić.

Cvijan, Šain i Dulić juče su bili nedostupni za komentar. Zanimljivo je da je Oliver Dulić kao bivši predsednik parlameta imao pravo da zadrži diplomatski pasoš, ali se njegovo ime ipak našao na spisku MSP-a za oduzimanje diplomatskih pasoša.

Neke je poveo sa  sobom u kabinet  predsednika:  Ivan Mrkić

Neke je poveo sa sobom u kabinet predsednika: Ivan Mrkić | Foto: Andrej Isaković


Podsetimo, prema uredbi Vlade Srbije, pravo na diplomatski pasoš i posle obavljanja funkcije imaju svi bivši predsednici, premijeri, predsednici Skupštine i ministri spoljnih poslova.

Vanja Hadžović, Danijela  Pušara, Nevena  Ljubić  Lojović, Dušanka  Šešlija, Marija Grujić

Vanja Hadžović, Danijela Pušara, Nevena Ljubić Lojović, Dušanka Šešlija, Marija Grujić

Mrkićeve starlete odletele iz MSP

Nove provokativne cice srpske diplomatije, koje su krasile naslovnice muških magazina i glumile epizode u popularnim serijama, odlepršale su iz Ministarstva spoljnih poslova, otkriva „Alo!“. Naš izvor iz MSP-a kaže da je manekenki Mariji Grujić, o kojoj je „Alo!“ već pisao kao obnaženoj brineti u magazinu CKM, ostala je u oktobru bez obnovljenog ugovora o angažovanju u Ministarstvu spoljnih poslova i već traži novi posao.
- Ni glumici Neveni Ljubić Lojović, koja je glumila medicinsku sestru u „Selo gori, a baba se češlja“, nije produžen ugovor i ona od septembra ne radi u MSP-u. Dušanka Šešlija, koja takođe nema adekvatne reference, ima ugovor koji je upravo istekao, ali je ona ranije, dok je Mrkić bio šef, upućena u Madrid i u toku je njeno takozvano postepeno vraćanje u zemlju. Nakon toga će i ona ostati bez posla. Mrkićeva miljenica Danijela Pušara, koja je vodila pres službu, otišla je zajedno s njim u Predsedništvo Srbije. Iako joj je ugovor u MSP-u istekao 24. oktobra, ona je posle tog datuma ostala na Andrićevom vencu jer je iz MSP-a prešla u Predsedništvo - objašnjava naš izvor iz MSP-a.
Ivan Mrkić užurbano je pojačavao svoju administraciju neposredno pred zabranu zapošljavanja u javnom sektoru, kada su angažovane i ove saradnice. Osim njih, Mrkić je na sumnjiv način angažovao za savetničke poslove i Vanju Hadžović, poznatu po obnaženim fotografijama.

Poslednji komentari
  • Mirka Vreme: 07.11.2014 00:09h

    Kakva cistka u diplomatiji!? O cemu vi to? Par starletica I fackalica nazivate diplomatijom? Imalo bi tu da se poradi I ocisti kuca ogrezla u partijski zbrinutim I zalutalim ovcicama... Metla da radi!!!

  • mija Vreme: 07.11.2014 00:31h

    e moj mrkicu.jadna diplomatija sa ovim tvojim komsinicama.

  • penzioner Vreme: 07.11.2014 08:20h

    Na vlast su dosli hohstapleri i seksualni manijaci! Priznacete, sve to treba i finansijski podrzati i otud smanjenje plata i pljacka penzija!

  • bellini Vreme: 07.11.2014 09:15h

    a sega mega alfa kadrovi,balerine , doktori koji o svojoj disertaciji nemaju pojma?

  • poznavalac Vreme: 07.11.2014 17:41h

    Dok ambasadori Kine, Rusije,SAD,Velike Britanije ......govore srpski jezik koji ne spada u tzv.svetske jezike po klasifikaciji, dotle nasi ambasadori i diplomate ricu i mucu !O strucnosti da ne govorim.Brukaju nas na svakom koraku !Zbog njihovih besnih plata nema novca za rudare, za bolesnu decu, za normalan zivot postenih ljudi! Zasto je Mrkic jos uvek na visokom mestu kad se evo zna sta je radio?!?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP