Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BIVŠI MINISTAR BIĆE ISPITAN ZBOG ŠTETNOG UGOVORA SA „PARKING SERVISOM“

Šutanovac na proveri zbog VMA!

Autor: M. Dudvarski | 28.05.2015 - 07:45:00h | Komentara: 3

Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac uskoro će biti na proveri policije i tužilaštva, budući da je u novembru 2011. godine ugovorio poslovno-tehničku saradnju između Ministarstva odbrane i JKP „Parking servis“, i to, navodno, na štetu ministarstva na čijem čelu je tada bio.

Dragan  Šutanovac:  Čeka poziv  nadležnih i  rado će se  odazvati

Dragan Šutanovac: Čeka poziv nadležnih i rado će se odazvati | Foto: M. Đoković

- Ugovor se ticao korišćenja i održavanja parkinga unutar Vojnomedicinske akademije. Nakon godinu dana, tačnije septembra 2012. godine, Inspektorat odbrane je ustanovio da navedeni ugovor ne štiti u dovoljnoj meri interese resornog ministarstva, budući da njemu pripada 55 odsto, a „Parking servisu“ 45 odsto od dobiti - kaže naš izvor blizak istrazi.


Sagovornik „Alo!“ ističe da ti procenti apsolutno nisu odgovarali srazmeri uloženih sredstava u taj unutrašnji parking VMA.
- Osim ovog propusta, JKP „Parking servis“ nije plaćao, tačnije nije mu uračunata druga naknada koju bi trebalo da plaća zato što koristi pomenuto parkiralište. Zbog svega ovoga i uočenih nezakonitosti u postupku ugovaranja, obavešteno je tužilaštvo - navodi naš izvor.

S druge strane, Dragan Šutanovac za „Alo!“ kaže da je ugovor između VMA i „Parking servisa“ konačno obezbedio prihode od parkinga VMA i rešio veliki problem kako zaposlenima, tako i pacijentima.

VMA

VMA | Foto: A. Isaković


- Po mojim informacijama, to su najbolji uslovi za neko privredno društvo koje je „Parking servis“ dao, a ugovor je potpisan sigurno od strane nadležnog lica. Znam da je u Ministarstvo odbrane bio pozivan bivši direktor „Parking servisa“ u vezi sa tim ugovorom, ali prvi put čujem da postoje problemi.
Inače sam ministru Vučiću sugerisao da taj ugovor izmeni jer po zakonu iz 2012. godine sredstva od parkinga više nisu išla na račun VMA, već u budžet Republike Srbije - naveo je Šutanovac i dodao da ga niko od pravosudnih organa nije zvao i da će se, kako kaže, „za razliku od ministra Gašića, uvek odazvati svakom pozivu“. Šutanovac je takođe naveo da je Vlada katastrofalnom odlukom da se sopstveni prihodi uplaćuju u budžet Srbije oštetila ne samo VMA, već i sva druga ministarstva koja imaju sopstvene prihode.

Istraga u toku

Kako nezvanično saznajemo, predmet koji se tiče spornog ugovora je prvo bio u Višem tužilaštvu, koje ga je prosledilo na postupanje nižem osnovnom tužilaštvu, ali je kasnije ponovo vraćen u Više tužilaštvo.
- Taj predmet je kod nas i po njemu se postupa. Za sad su u toku predistražne radnje i naloženo je prikupljanje dodatnih informacija i obaveštenja. Nakon sakupljanja i analize dodatnog materijala, odlučiće se o daljem toku i postupanju - rečeno nam je u tužilaštvu.

Poslednji komentari
  • 021 Vreme: 28.05.2015 10:48h

    Ovde radi svako kako hoće i kako mu se prohte, bez ikakvih zakonskih regulativa i odgovornosti, pa nam je tako kako je -loše.

  • nikola Vreme: 28.05.2015 12:47h

    on bi poodavno trebao da bude procesuiran za sijaset malverzacija i kradja,pocev od izdaje drzave,vojske.ciji je on covek i za koga radi?

  • vvladimir Vreme: 28.05.2015 15:10h

    Svi koji se javno suprostave Velikom Vodji moraju biti sudski, policijski procesuirani, pa i Sutanovac.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP