Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISTRAGA

Sutra nastavak svedočenja
protiv Miškovića

Autor: Tanjug | 09.01.2013 - 09:15:00h | Komentara: 0

U Tužilaštvu za organizovani kriminal sutra se nastavlja saslušanje svedoka u istrazi protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i još devet osumnjičenih za malverzacije sa putarskim preduzećima.

Saslušanje je zakazano i za petak, a planirano je da iskaze pred tužiocem da desetak svedoka u vezi sa krivicnim delima za koja se terete osumnjičeni, rekao je branilac jednog od osumnjičenih Mila Đuraškovića advokat Zoran Ateljević.
On je napomenuo da ne još nema informacije ko su lica povana da svedoče, ali da oni izvesno nisu poslednji svedoci u toj istrazi.
Miškoviću, njegovom sinu Marku, zatim vlasniku "Nibens grupe" Milu

Miroslav Mišković

Miroslav Mišković | Foto: Saša Maričić

Đuraškoviću i još četvorici osumnjičenih pritvor od 30 dana ističe u petak 11. januara kada će krivično vanpretresno veće Specijalnog suda odlučiti da li će im ga produžiti za do najviše još dva meseca.
Ukoliko im ga produži i ako i po isteku ukupno tri meseca ostanu iza rešetaka, Zakonik o krivičnom postupku predviđa da o daljem produženju pritvora odlučuje Apelacioni sud u Beogradu, sve do podizanja optužnice koja u tom slučaju mora da usledi u roku od šest meseci od pritvaranja osumnjičenih.
Miškoviću je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će tokom istrage uticati na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.
Kada se saslušaju svi svedoci, Miškoviću će ostati kao razlozi za pritvor opasnost od bekstva i uznemirenje javnosti. Opasnost od bekstva mogao bi otkloni polaganjem jemstva, a poslednji razlog ceniće sud s obzirom na okolnosti celog procesa.

Milo Đurašković

Milo Đurašković | Foto: Oliver Bunić

U Tužilaštvu za organizovani kriminal je rečeno da nisu tačne informacije da je Miškovićeva odbrana ponudila jemstvo od 19 miliona evra za njegovu odbranu sa slobode, što je potvrdio i Miškovićev branilac Zdenko Tomanović.
Osim Miškovića u pritvoru je i njegov sin Marko, vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković i još četvorica osumnjičenih, dok se trojica brane sa slobode.
Vlasnik Delta holdinga, Marko Mišković, Đurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su u 12. decembra zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra, i protiv svih 10 će biti sprovedena istraga.
Miškovići i Đurašković se terete da su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu.
Osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 milioina evra, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Đuraškoviću 10 miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona evra.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP