Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRIVREDNI OPORAVAK NA DNEVNOM REDU

Sutra počinje 15. Ekonomski samit Srbije

Autor: Tanjug | 07.06.2015 - 09:45:00h | Komentara: 0

U Beogradu će sutra i prekosutra biti održan 15. Ekonomski samit Republike Srbije na kome će ministri u Vladi Srbije, ambasadori i drugi zvaničnici govoriti o privrednom oporavku.

Evro Evri Novac Plaćanje

Prilika da se razmene iskustva sa kolegama | Foto: Profimedia

Ekonomski samit će, kako je saopštio organizator TGI Group International u saradnji sa Ekonomskim institutom Srbije, staviti akcenat na oporavak i rast srpske privrede, počev od ekonomske politike i plana Vlade Srbije kao i iz perspektive poslovanja u svakom sektoru ekonomije.

Među govornicima koji su potvrdili učešće na konferenciji, kako saopštava organizator su i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar finansija Dušan Vujović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

Organizator je saopštio da je potvrđeno prisustvo i ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović, ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević-Bošković, a na konferenciji će biti i član Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister, šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji Majkl Devenport, ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi i ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner.

Ekonomski samit održava se svake godine od 2001. godine i predstavlja godišnji pregled političkog, ekonomskog i poslovnog razvoja Srbije i njene uloge u regionu i Evropskoj uniji.

Više od 400 učesnika prisustvuju događaju svake godine koji na taj način imaju priliku da saznaju više o ekonomskoj politici vlade, kao i da se sretnu sa kolegama iz Srbije i inostranstva.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva finansija Srbije, Privredne komore Srbije i Saveta stranih investitora.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP