Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BORBA PROTIV NASILJA

Sutra protest vozača GSP-a i kontrolora!

Autor: Beta | 08.01.2014 - 14:28:00h | Komentara: 0

Sindikati vozača i kontrolora u gradskom saobraćaju Beograda ponovo će sutra u 9 sati održati jednočasovni protest na Zelenom vencu zbog, kako ukazuju, velikog broja napada na vozače i blagih kazni za napadače.

autobus

Ilsutracija | Foto: O. Bunić

Sindikati očekuju između 300 i 500 učesnika protesta.

Zaposleni u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) i kod privatnih prevoznika su danas ponovo uputili zahtev premijeru i ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivici Dačiću da se "panik-tasteri", GPS uređaji i video-nadzor u vozilima javnog prevoza umreže s nekom od policijiskih stanica u Beogradu.
"Direktno umrežavanje s nekom od policijskih stanica u gradu bi, po mišljenju sindikata, vozačima pružilo neprekidni nadzor i zaštitu 24 sata, svih dana u nedelji, kao i podršku, naročito u hitnim slučajevima", piše u saopštenju sindikata.
Zaposleni u gradskom saobraćaju takodje zahtevaju da se GPS sistemom "direktno na mobilni telefon u MUP-u" šalje upozorenje o aktiviranju alarma u vozilu kada huligani oštećuju autobuse, lome stakla, stolice, validatore ili plafon.
"Sve su ovo mogućnosti zaštite saobraćajnog osoblja koje samo treba da se sprovedu u delo", piše u saopštenju Sindikata vozača, Sindikata "Sloga GSP", "Solidarnost", "Evrovozač", Saobraćajnog sindikata i Glavnog sindikata za prava radnika.
Zaposleni u javnom prevozu takodje zahtevaju strože kazne za napadače koji, po njihovim rečima, često bivaju osudjeni na minimalne kazne.
Oni su ranije najavili da će s protesta uputiti svoje zahteve ministru pravde Nikoli Selakoviću i predsedniku Privremenog organa Beograda Siniši Malom.
Privremena gradska uprava najavila je u nedelju da će u vozilima na linijama na kojima je bilo najviše incidenata, dežurati policajci u civilu, a najavljeno je i uvodjenje video-nadzora u sva vozila javnog prevoza.
Po podacima GSP, 2013. godine je bilo više od 50 napada na vozače i kontrolore u Beogradu.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP