Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SPREMITE SE!

Sutra sneg, temperatura do četiri stepena!

Autor: Tanjug | 06.02.2015 - 13:44:00h | Komentara: 0

U Srbiji će sutra biti oblačno i hladnije vreme povremeno sa snegom, a najviša dnevna temperatura biće do četiri stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Sve je zaleđeno u Njujorku

Foto: Profimedia.rs

U nižim predelima očekuje se formiranje, u višim povećanje snežnog pokrivača, a od sredine dana slabljenje padavina. Vetar će biti umeren, istočni i severoistočni, posle podne u skretanju na severozapadni.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus dva do jedan, a najviša dnevna od nule do četiri stepena.

I u Beogradu će sutra biti oblačno i hladnije vreme, povremeno sa snegom, a od sredine dana očekuje se slabljenje padavina. Očekuje se formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Vetar će biti umeren, istočni i severoistočni, posle podne u skretanju na severozapadni. Dnevna temperatura vazduha će biti bez većeg kolebanja od nule do dva stepena.

U upozorenju za područje Srbije do 9. februara, navedeno je da se danas u većini mesta očekuje količina padavina od 10 do 20, lokalno na jugu i istoku oko 30 litara po kvadratnom metru.

zima hladnoća led labud

Foto: Profimedia

U košavskom području duvaće jak i olujni jugoistočni vetar sa udarima oko 17 metara u sekundi, a u Podunavlju sa udarima većim od 24 metra u sekundi.

U toku noći i sutra 7. februara očekuje se pre podne formiranje snežnog pokrivača u većini krajeva od pet do 10 centimetara, lokalno i više.

U Srbiji se, prema izgledima vremena za sedam dana, do 14. februara, u nedelju i ponedeljak očekuje hladno vreme, mestimično sa snegom i jak severni vetar, uz lokalno stvaranje snežnih nanosa.

Od utorka do kraja perioda očekuje se uglavnom suvo vreme i jutra sa umerenim i jakim mrazem. Najviša temperatura vazduha u utorak i sredu iznosiće oko nula stepeni, a zatim će biti u manjem porastu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP