Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JUBILARNI 10. KARNEVAL BRODOVA

Sutra svi na reku!

Autor: Beta | 05.07.2013 - 13:49:00h | Komentara: 0

Beogradski karneval brodova održaće se sutra na Savskom pristaništu, od Brankovog mosta do Ušća i međunarodnog putničkog pritaništa "Luka Beograd", najavila je Turistička organizcija Srbije (TOS).

karneval brodova

Sutra će biti veselo | Foto: M. Milanković

Jubilarni 10. karneval brodova obeležiće tradicionalna parada okićenih plovila, džet ski akrobacije na vodi, jedriličarski klubovi, zabavni program izvođača na obali, policijski orkestar, muzički koncerti i vatromet.

U zabavnom programu karnevala, pod sloganom "Svi na Dunav, svi na Savu" i "Čisto i bistro!", učestvovaće i pozorišne trupe, umetnici, ljudi na štulama, akrobate, klovnovi, ulični zabavljači, mađioničari, stare zanatlije i prodavci suvenira.
Kako je najavila TOS, brodovi će u 19 časova krenuti od restorana "Vodenica" i Jahting kluba "Kej", a tom prilikom isploviće plovila Ministarstva odbrane â Rečna flotila u Beogradu, Rečne policije, Vatrogasne službe, plovila JVP "Beograd vode", RIB čamci, brodovi iz beogradskih marina Save i Dunava i turistički brodovi.
Među učesnicima zabavnog programa na obali nastupiće na bini kod Brankovog mosta, grupe Babe, Đura i mornari, Karneval Hit Duo i Jonas Knup iz Nemačke.

karneval brodova

Mnoštvo zabavnog programa očekuje posetioce | Foto: M. Milanković

Za posetioce će krstarenje Savom i Dunavom biti besplatno turističkim brodovima za razgledanje grada od 17 časova, polaskom sa pristaništa broda Kornjača kod "Beton hale".

Ovogodišnji Beogradski karneval brodova deo je Međunarodne manifestiacije "Dunavska plava nedelja", koji se u Srbiji obeležava od 25. juna do 20. jula, i u okviru koje gradovi i zemlje povezane Dunavom promovišsu kulturne, privredne, sportske i turističke vrednosti i potencijale.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP