Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDALOZNO!

SUTRA U ALO! Srpski konzulati muljaju sa pogrebnicima!

Autor: A. O. | 11.05.2014 - 22:05:00h | Komentara: 4

Porodice naših iseljenika koji umru u inostranstvu, a kojima je poslednja želja bila da budu sahranjeni u domovini, prinuđene su da plaćaju basnoslovne sume novca pogrebnim preduzećima za prevoz pokojnika do Srbije. Da zlo bude gore, kako saznaje „Alo!“, u „posao“ su uključeni i pojedinci iz konzularnih predstavništava, koji ožalošćenoj rodbini nameću „proverene pogrebnike“.

U to se uverio i Miroslav Zdravković iz Niša, kome su u našoj ambasadi u Stokholmu dali vizitkartu pogrebnika, koji mu je za prevoz pokojne majke do Srbije tražio 36.000 kruna, odnosno skoro četiri hiljade evra! 

Miroslav je majku na kraju  dovezao sam za svega 1.000  evra, a sprovodnicu su mu, bez  problema, dali Šveđani

Miroslav je majku na kraju dovezao sam za svega 1.000 evra, a sprovodnicu su mu, bez problema, dali Šveđani | Foto: Profimedia.rs

  - U ambasadi nisu hteli ni da me saslušaju, samo su mi gurnuli vizitkartu pogrebnika i rekli da mi on može završiti kompletnu dokumentaciju. Taj pogrebnik mi je rekao da je cena prevoza avionom do Beograda oko 10.000 kruna, odnosno više od hiljadu evra, ali da u tu cifru nije uračunat prevoz do Stokholma, kao i prevoz od Beograda do Niša. Kada sam pitao koliko bi me koštao prevoz pogrebnim kolima, rečeno mi je da je cifra 3.600 kruna, odnosno skoro četiri hiljada evra - ogorčen je Zdravković, i dodaje da je nakon toga odlučio da majku preveze sopstvenom kombijem. 

Opširnije u sutrašnjem izdanju ALO! za ponedeljak 12. maj.

Poslednji komentari
  • glas razuma Vreme: 11.05.2014 22:30h

    Ko nađe jeftinije nek se javi. Karta avionom od 1000€ je potpuno realna, jasno da mora da se plati i zemaljski prevoz itd. Provereno i pouzdano, ovo su stvarne cene,a ko je ikada organizovao međunarodni transport posmrtnih ostataka zna šta sve može da krene po zlu. Zato preporuku konzulata vidim samo kao prijateljsku pomoć. ovo je bombastični naslov objavljen bez provere! Okrenite par preduzeća u Srbiji, nekoliko inosrranih pa ćete videti da je cena 3000-4000€ zavisno od zemlje do zemlje. Poruka za Alo: Ajde malo profesionalnosti, neće da vam škodi!

  • Nenad Vreme: 12.05.2014 00:53h

    Na moju nesreću, mogu da svedočim iz prve ruke. Generalni konzulat u Štutgartu, a posebno konzul g. Mišić potpuno odudaraju od ove priče i ovog naslova i zaslužuju samo reči hvale i zahalnosti. Ono što se doživljava od nemačkih vlasti je za novine. Oni čak ne priznaju međunarodna dokumenta, a obavezni su Bečkom konvencijom. Lokalnim vlastordšcima je prioritet interno uputstvo od svih međ. zakona. Pomoć konzulata i ambasade je neophodna, ali nedovoljna pa građani, koji su inače u tim trenutcima u bolu i pod stresom, doživljavaju poniženja i šikaniranja i to od prve zemlje EU. Što je posebno iritirajuće da su sve uredili zakonima, propisima i ustaljenom praksom, a sve u cilju da i poslednni cent skinu sa pokrova gastarbajtera.

  • sike Vreme: 12.05.2014 06:54h

    glas razuma je pogrebno preduzece ,,pokojnik,, iz frankfurta.

  • Mikša Vreme: 12.05.2014 07:13h

    Znači i "glas razuma" je pogrebnik...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP