Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

Majka Brisa Tatona iznenađena zbog mogućeg obaranja presude

Suzan Taton: U šoku sam, otkud sad novi svedoci?!

Autor: Ekipa Alo! | 29.08.2012 - 21:31:00h | Komentara: 0

“Kako je to uopšte moguće?! Kako je moguće da se odjednom, posle tri godine, pojave neki novi svedoci?”, iznenađeno je juče ekskluzivno za “Alo!” izjavila Suzan Taton, majka francuskog navijača Brisa Tatona (28), koji je 2009. godine ubijen u centru Beograda.

Advokat Slobodan Ružić, zastupnik Tatonovih, „siguran da sud neće prihvatiti zahtev odbrane za ponavljanje postupka“

Advokat Slobodan Ružić, zastupnik Tatonovih, „siguran da sud neće prihvatiti zahtev odbrane za ponavljanje postupka“

Ona je, kako nam je rekla, u šoku zbog najave advokata odbrane da će tražiti ponavljanje postupka kako bi se saslušali svi očevici događaja, među kojima su i dva svedoka koja su tvrdila da Tatona navijači nisu bacili preko žardinjere na Obilićevom vencu s visine od nekoliko metara.


“Ne mogu da kažem ništa o tome jer za to prvi put čujem. Ne mogu ništa više da kažem pre razgovora sa mojim advokatom”, rekla je Tatonova majka.
Branioci osuđenih navijača najavljuju da će uskoro zatražiti obnavljanje postupka najviše zbog toga što Apelacioni sud nije kao dokaz cenio transkript telefonskog poziva žene koja je Hitnoj pomoći prijavila da je Taton pao preko ograde, kao i jer nije bio voljan da sasluša očevica, radnika u garaži na Obilićevom vencu, inače penzionisanog policajca Dragana C.

“Najpre ćemo tužilaštvu dati rok od pet dana da reaguje, što po zakonu ima obavezu kada je reč o novim saznanjima u vezi sa izvršenjem nekog krivičnog dela. Ukoliko to ne urade, tražićemo od ministra pravde smenu republičkog tužioca Zagorke Dolovac i portparola tužilaštva Tome Zorića zbog kršenja zakona.

Molio da ga ne tuku

Zbog ubistva Brisa Tatona 17. septembra 2009. 15 navijača Partizana pravosnažnom presudom osuđeno je na ukupno 123 godine zatvora. Kako je utvrđeno na sudu, Tatona su vukli nekoliko metara do stepeništa kod garaže, da bi ga zatim već uveliko povređenog bacili sa visine od skoro pet metara.
Od posledica tog pada Taton je 29. septembra 2009. godine preminuo u bolnici. Napadači su imali maske i zbog toga se ne zna ko je to uradio.
“Nije presudna činjenica koje su ga to dve ili tri osobe prebacile preko ograde na platou, to je sve posledica zajedničkog delovanja. Bili su svesni da mogu ubiti. Taton je ležao, vrištao, molio da ga ne tuku, ali oni su ga tukli bezobzirno, samo zato što je navijač Tuluza”, rekla je ranije sudija Mirjana Ilić, obrazlažući presudu.

Istovremeno ćemo Višem sudu u Beogradu, koji je izrekao prvostepenu presudu, podneti zahtev za ponavljanje postupka”, kaže za “Alo!” Svetozar Vujačić, advokat Dejana Puzigaće, koji je u bekstvu, označenog kao kolovođa napada na navijače Tuluza, među kojima je i ubijeni Taton.

Vujačić, inače član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, kaže da mu se proteklih dana javilo nekoliko osoba koje tvrde da su očevici događaja na Obilićevom vencu.

“Kažu mi da vide da se vlast promenila i da nemaju više strah da ispričaju šta se dogodilo. Razgovaraću sa njima”, dodaje Vujačić.
Zastupnik Tatonovih advokat Slobodan Ružić je “siguran da sud neće prihvatiti zahtev odbrane za ponavljanje postupka”.

“Ovde se pokušava da se stvori atmosfera da je neko hteo da izmisli ljude koji su ubili Brisa Tatona. To što tvrdi penzionisani policajac kojeg odbrana navodi kao svedoka kosi se sa svim dokazima koji su izneti tokom sudskog postupka. Razlikuje se i mesto gde se zločin dogodio.
Tokom suđenja saslušani su i lekari Hitne pomoći koji su Tatonu pružili lekarsku pomoć, saslušani su radnici obližnjih kafića. Siguran sam da od ponavljanja postupka nema ništa.”
U Republičkom tužilatvu i Višem sudu u Beogradu nisu želeli da komentarišu najavu advokata osuđenih za ubistvo francuskog navijača.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP