Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRVI SASTANAK ŠVAJCARSKO-SRPSKE TRGOVINSKE KOMORE

Švajcarske vrednosti za bolju privredu Srbije

Autor: Ekipa Alo! | 24.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Privredna saradnja između Švajcarske i Srbije može da bude još bolja i jača, a doprinos tome daće Švajcarsko-srpska trgovinska komora, poručeno je juče sa prvog sastanka ovog tela, osnovanog u martu ove godine u našoj zemlji. Osnivanje komore pokrenule su švajcarske kompanije u Srbiji, uz podršku ovdašnje Ambasade Švajcarske.

Privredna saradnja između Švajcarske i Srbije

Privredna saradnja između Švajcarske i Srbije

Jean-Luc Oesch, zamenik šefa misije ambasade Švajcarske u Beogradu, istakao je da je cilj rada Komore da se unapredi privredna saradnja Švajcarske i Srbije. Ana Grujović, izvršna direktorka Švajcarsko-srpske trgovinska komore, najavila je u oktobru održavanje generalne skupštine organizacije, dok se u septembru očekuje i pokretanje sajta, na kome će se nalaziti obilje korisnih poslovnih informacija za kompanije: „Zalagaćemo se za promociju švajcarskih vrednosti u poslovanju.

Srpskim firmama mahom nedostaju informacije o švajcarskom tržištu, o pravnim i birokratskim procedurama, a imaće pomoć da se što bolje plasiraju na švajcarskom tržištu. „Na jučerašnjem sastanku predstavilo se i sedam kompanija, osnivača Švajcarsko-srpske trgovinske komore - „Ringier Axel Springer“, „Roche“, SIKA, „Holcim“, SGS, „Nestle“, „Sicpa“.

- „Ringier Axel Springer“ je vodeća medijska kompanija u Srbiji, a za poreze i doprinose prošle godine uplatili smo 5,3 miliona evra, čime smo se izdvojili kao najveći poreski obveznik u našem segmentu poslovanja.

O jačini kompanije govori i podatak da svakog dana više od tri miliona ljudi čita naša štampana izdanja i posećuje internet portale. Čak 68,64 odsto korisnika interneta u Srbiji svakog meseca poseti neki od naših veb-sajtova - istakla je Tijana Bajović, zamenica generalne direktorke „Ringier Axel Springer“ Srbija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP