Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BOJAN PAJTIĆ

Svaki dan živimo dan mrmota

Autor: Beta | 12.02.2015 - 17:03:00h | Komentara: 1

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je da Srbija svaki dan živi dan mrmota u kome predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić govori kako je veća stopa nezaposlenosti, kako će za šest meseci biti bolje i kako se zadužuju da bi vratili stare dugove.

Na muke stavio i Deda Mraza: Bojan Pajtić

Bojan Pajtić | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

"Ništa od toga nije tačno, ali se iz dana u dan ponavlja", rekao je Pajtić u intervjuu za nedeljnik "Vreme" i izneo niz kritika na rad vlade.
On je kazao da u Srbiji raste korupcija iako je vlast obećala da će biti smanjena, plate i penzije su smanjene, PDV je povećan iako je u kampanji govoreno da do toga neće doći, najavljivan je početak pregovora sa EU do kraja prošle godine, a i dalje se ne zna kada će biti.
Pajtić je rekao i da vladi zamera i što nije rekla istinu o Kosovu, odnosno zato što se u tački 14. Briselskog sporazuma kaže da "dve strane neće jedna drugu blokirati niti podsticati druge da blokiraju napredak na evropskom putu".
"Time se priznalo da je Kosovo nezavisna država, odnosno priznao se medjunarodni subjektivitet Kosova", ocenio je Pajtić.
Govoreći o DS-u, on je rekao da u stranci nema sukoba i da sukobi i rascepi postoje samo po "službenim glasnicima" Srpske napredne stranke.
On je naveo i da u DS-u postoje ljudi koji stranku vide na levom centru, ili malo više levo ili više u centru, ali da stranka od svoje socijademokratske politike ne odustaje, što je kompatibilno sa onim što govori poslanik DS Borko Stefanović.
Govoreći o postavljanju Jelene Trivan, bivše članice DS-a, na mesto v.d. direktora "Službenog glasnika", Pajtić je naveo da su naprednjaci kadrove DS dok su bili u toj stranci nazivali svakakvim pogrdnim rečima, a da su ih zatim po izlasku iz stranke smatrali za sjajan kadar.
"Dok si član DS-a crnji si od samog djavola, psihopata, umobolnik, homoseksualac, izdajnik, kriminalac. Kada izadješ iz DS-a postaješ sjajan kadar, možeš da postaneš i gradonačelnik i gradski menadžer i direktor izdavačke kuće i ministar u Vladi. To govori o njihovoj doslednosti", ocenio je Pajtić.
Poslednji komentari
  • baron Vreme: 13.02.2015 17:57h

    Nameravamo da ukinemo funkcionerske privilegije, prekinemo maćehinski odnos vlasti prema građanima i iz korena promenimo neuspešnu državnu politiku.Zamenićemo korumpirane političare pravim narodnim predstavnicima. Država ne sme više da bude zaštitnik neradnika i kriminalaca i paravan za lično bogaćenje državnih i partijskih funkcionera.“ To ste Vi i vaši pričali 2000-te.Da li ste išta od toga uradil dok ste bili na vlasti?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP