Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKUPŠTINSKI ODBOR DANAS O DOKTORATU MINISTRA POLICIJE

Svaki deseti doktorat u Srbiji je plagijat!?

Autor: B. J. | 06.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Aleksandra Jerkov (DS), predsednica Odbora za obrazovanje i nauku Skupštine Srbije, zakazala je za danas sednicu Odbora povodom doktorata ministra policije Nebojše Stefanovića i optužbi koje su iznete na sajtu „Peščanik“ da je reč o plagijatu.

Skupštinski odbor danas  o doktoratu ministra policije

Skupštinski odbor danas o doktoratu ministra policije | Foto: FoNet

Učešće su potvrdili Mića Jovanović, rektor i vlasnik Univerziteta „Megatrend“, na kojem je Srefanović doktorirao, predstavnici relevantnih nacionalnih saveta, rektor Beogradskog univerziteta Vladimir Bumbaširović, dok je poziv upućen i ministru prosvete Srđanu Verbiću.


Ministar izjavio je juče da je mnogo veći problem od indicija da je doktorat ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića plagijat to što fakulteti imaju različite kriterijume za doktorske studije, navodeći da se po nekim izveštajima čak 10 odsto svih doktorskih radova na našim univerzitetima smatra plagijatima po standardima kakvi se primenjuju u Evropi.
Poslednji komentari
  • Mara Vreme: 06.06.2014 08:46h

    Tako Vam i treba kada ste u vladu uzeli SPS, necete da slusate narod, umesto da resavate probleme u policiji, oni vas na celu sa Micom zamajavaju. SPS napolje iz Vlade ako mislite bilo sta da resite

  • Tatjana Vreme: 07.06.2014 17:25h

    Sve doktorate ponovo pregledati i ako je potrebno ponistiti!Nema smisla pravdati se da je svaki deseti doktorat plagijat! I naravno, krivicna odgovornost se podrazumeva!

  • mile svajcarac Vreme: 08.06.2014 10:15h

    Malo ko iz srbije zna da po broju stanovnika na drzavnom nivou u celoj evropi srbija ima najvise doktorskih i fakultetskih diploma.Ali ako malo bolje razmislimo docicemo do zakljucka ako smo tako skolovani gde su nam rezultati,elektro industrija,masinstvo,gradjevinarstvo,zemljoradnja,ekologija,i mnoge druge tehnologije koje su potrebne jednoj naciji da bi bila uspesna i superiorna.U svim naprednim zemljama podzemne vode se cuvajo kao suvo zlato dok u srbiji imamo 50% posto septickih jama ili kanalizacije se odvode u reke jezera itd.STRASNO

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP