Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALARMANTNO

Svaki treći osnovac se kladi

Autor: R. Ć. | 19.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Svaki treći učenik sedmog i osmog razreda u Beogradu, odnosno 29,5 odsto, već je imao kontakt sa kockom, pokazalo je istraživanje SOS centra za lečenje patološkog kockanja. “Ovo je bukvalno ekspanzija kocke u Srbiji”, ocenjuje za “Alo!” Jelena Manojlović, koordinator psihološkog tima u tom centru.

Cveta kocka u Srbiji

Cveta kocka u Srbiji | Foto: Dimitrije Goll

“Istraživanje je rađeno slučajnim uzorkom na sedmacima i osmacima u 28 osnovnih škola u Beogradu. Ako uzmemo u obzir da u prestonici ima 198 osnovnih škola, znači da je 11.880 osnovaca imalo kontakt sa kockom - ocenjuje naša sagovornica i dodaje da se osnovci najčešće okreću kladionicama uglavnom radi zabave, iz dosade ili zbog društva.

“Kasnije se prelazi na aparate, a posle na rulet”, ističe ona. Kada je reč o srednjoškolcima, Manojlovićeva naglašava da je stanje identično i da je svaki treći učenik treće i četvrte godine srednjih škola takođe imao kontakt sa kockom. Kao najbolji dokaz “da se kocka sve više spusta među mlade i decu”, Manojlovićeva navodi da su se pre pet godina za pomoć najčešće javljale osobe između 38 i 45 godina, a da je danas taj prosek 22 godine.
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 19.02.2015 07:26h

    Не пишите неистину о основцима ,,да се сваки трећи клади,,?Деца једва имају неки динар за бомбоне или чоколаде!Испред носа ми је кладионица која битише годинама и где готово ретко кога виђам.Никада ни једно дете.Да л' сам унутра ушао?Да л' сам се кладио?Опкладио сам се само једном пре тридесет и неколико година да ћу да оженим Радојку.Важила је за нај девојку по свим питањима.И добио сам опкладу! ПС.Кажу да сам је оженио јер је богата наследница?Јок,бре,нисам је ваљда оженио због љубави.Куј рескира профитира!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP