Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DVE GODINE OD MASAKRA U IVANČI U KOM JE STRADALO 13 LJUDI

Svakog dana se pitam što Ljubiša ubi sve te ljude?! (VIDEO)

Autor: J. Paunović | 09.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

- Dve godine je prošlo, a meni i dalje u ušima odjekuje Ljubišin piskav glas koji kaže: „Baki, idemo zajedno. Vreme je da ostavimo sve što smo stekli onome čije je imanje. Moram tebe prvu ubiti da ne kažeš nikome ovo“ - priseća se Javorka Bogdanović na grobu svoga sina Branka, koga je na današnji dan ubio njen suprug Ljubiša, sa još 11 ljudi, a potom presudio i sebi.

Preživela krvavi  suprugov pir:  Javorka na  sinovom grobu

Preživela krvavi suprugov pir: Javorka na sinovom grobu

U rano jutro 9. aprila 2013, Ljubiša je prvo ubio sina Branka i majku Dobrilu, a onda krenuo redom, od kuće do kuće. Ubio je Ljubinu i Miloša Ješića, zatim dvoje Mijajlovića Olgu i Velimira, pa Danicu i Draganu Stekić... Masakr je nastavio i kod Despotovića - ubio je njih petoro, među njima dvogodišnjeg Davida. Ranio je ženu Javorku, a onda presudio sebi.


- Volela bih što pre da umrem da sedim sa mojim Banetom. Opet, volela bih da živim duže da jednog dana saznam istinu, što je moj Ljubiša ubio sve te ljude i sebe - nastavlja priču Javorka.


Ona kaže da svog sina i sve ubijene sanja gotovo svake noći. Najviše dete od dve godine - Davida Despotovića. Pre neku noć je sanjala Ljubišin pištolj. Htela je da ga dohvati kako bi ga ubila, ali se setila da ne zna da puca.

- Svakog dana pokušavam da nađem odgovor zašto, ali mi to ne ide od ruke - dodaje dok se priseća šta se dešavalo tog jutra pre dve godine.

Ubica je 9. aprila 2013. godine ubio sina, majku, a onda krenuo redom, od kuće  do kuće

Ubica je 9. aprila 2013. godine ubio sina, majku, a onda krenuo redom, od kuće do kuće | Foto: Rajko Ristić


- Bila sam budna i čula sam ga kada je ulazio u kući. Upalio je svetlo, bio je sav zelen, izobličilo mu se lice. Piskavim glasom mi je rekao da mora sve ovo da okonča. Uperio je pištolj ka meni. Osetila sam da me nešto pecnu oko vilice. Pokušavam da gutam, ali ne mogu. Ustajem iz kreveta i padam u hodniku.
Odjednom se on vraća i kaže mi: „Baki, pa ti si živa“. Čujem kako puca u majku. Zatim, izlazi napolje i opet još jedan hitac. Budim se i u bolnici mi kažu da mi je sin mrtav. Tek kada sam došla kući saznala sam šta je uradio Ljubiša. Da znate, svekrva nas je stalno terala sa imanja jer je bilo njeno. Mi smo tu radili od jutra do sutra. Tukao me je, ali nije mi padalo na pamet da ga ostavim. Sada bi svaku ženu posavetovala da je svet veliki - dodaje Javorka.

Selo ovo nikada neće zaustaviti. Meštani kažu da je dosta krvi proteklo i da će se ova tragedija dugo prepričavati.

Prijavila komšiju policiji

- Dok sam bila napolju, komšija mi je rekao: „Monstrume, ubiću te!“. To mi je jedina neprijatnost. Prijavila sam ga policiji. Nisam ja ni za šta kriva i meni je ubio dete - napominje Javorka, koja je sa Ljubišom bila u braku 42 godine.

Broj 13


Javorka ne može da se ne seti da se tog dana oprasila krmača i da je na svet donela 13 prasića, da je Ljubiša ubio 13 ljudi i da je njohov kućni broj 13. Sve to kaže ima neko značenje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP