Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DOŠLO DO GUŠE

Sve više neplaćenih računa i napada na radnike EPS-a na jugu Srbije!

Autor: Tanjug | 05.08.2014 - 17:55:00h | Komentara: 2

U mestima na jugu Srbije sve je više građana koji ne plaćaju struju, ali su sve češći i napadi na radnike Elektrodistribucije zbog prinudnog isključenja, a prema rečima direktora EPS-a u Bujanovcu Zvonka Nikolića pravila nema jer se napadi dešavaju u srpskim, albanskim i romskim naseljima.

Prema proceni nadležnih u EPS-u, na tom području se skoro polovina struje ukrade.

Reprogram dugova za struju

Nema pravila | Foto: Dimitrije Goll

 "Na području Bujanovca otprilike imamo oko 50 odsto nedozvoljene potrošnje struje, pogotovu tokom zimskih meseci kada se građani na to odlučuju zbog grejanja", rekao je Nikolić Tanjugu.

Kada zimi pogledate Bujanovac sa visine, videćete da se jedan ili dva odžaka dime, a svi ostali se greju na struju, slikovito objašnjava Nikolić, dodajući da je naplata potrošene energije veoma loša.
Prosle sedmice, u Velikom Trnovcu, selu u bujanovačkoj opštini, jedan meštanin napao je ekipu EPS-a koja je došla da mu isključi struju. Tom prilikom je slupao i službeno vozilo Eletrodistribucije iz Vranja.
Nikolić kaže da su napadi sve učestaliji, ali u svim sredinama.
"Našim radnicima se preti u svim naseljima i nema pravila. Ne prete samo u jednonacionalnim sredinama", kaže direktor bujanovačke Elektrodistribucije.
U Velikom Trnovcu, koji ima oko 10.000 stanovnika, meštani priznaju da ima i onih koji ne plaćaju struju, ali tvrde da su takvi manjina i da su slabog materijalnog položaja.
"Evo nas ovde petorica, svi redovno plaćamo struju i možete da vidite naše račune. Malo je onih koji ne plaćaju, a to su uglavnom siromašni koji nigde ne rade i nemaju od čega da plate", rekao je Tanjugu jedan od meštana Velikog Trnovca Nedžad Zećiri.
Prema podacima EPS-a privreda i građani Bujanovca i Preševa, na ime utrošene električne energije, duguju gotovo dve milijarde dinara.
Na području opštine Bujanovac do 1. jula 2013. do kada ih je snabdevalo PD "Jugoistok", građani i privreda duguju 872 miliona dinara, a od 1. jula 2013. godine, od kada ih snabdeva "EPS Snabdevanje", 119,3 miliona dinara.
U 2013. godini na području opštine Bujanovac podneto je 47 krivičnih prijava, a u 2014. godini - 231, sve za neovlašćenu potrošnju struje.
Poslednji komentari
  • KIKI11 Vreme: 05.08.2014 18:07h

    NIJE NI CUDO ODAKLE DA SE PLACAJU RACUNI LJUDI SE BORE DA PREZIVE TESKO RADNICIMA KOJI DOLAZE DA SEKU STEUJU.

  • sasa Vreme: 05.08.2014 20:37h

    bice toga sve vise i u ostatku Srbije,grand zvezde takodje ne placaju struju tj kradu,pa se pitam dokle vise da budemo glupi,valjda je zakon isti za sve,ima li pravde za nas glupe koji placamo sve

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP