Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NASTAVLJENO SUĐENJE OLIVERU IVANOVIĆU

Svedok: On je naredio srpskim mladićima da ne tuku mog muža

Autor: Beta | 23.07.2015 - 14:37:00h | Komentara: 0

Svedočenjem Fatime Jašari danas je nastavljeno suđenje lideru Građanske incijative SDP Oliveru Ivanoviću i još četvorici optuženih za ratne zločine tokom 1999. i 2000. godine, u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici.

Montirano  suđenje:  Oliver  Ivanović

Oliver Ivanović | Foto: Zoran Lončarević

Svedok optužbe Fatima Jašari (66) iz Kosovske Mitrovice ispričala je sudskom veću, kojim predsedava sudija iz Rumunije Roksana Komša, da je janara 2000. godine iz svog stana u naselju "Tri solitera" videla Olivera Ivanovića koji je prišao grupi srpskih mladića i rekao im da prestanu da tuku njenog supruga.
- Sa prozora svog stana koji se nalazio na petom spratu, videla sam kada mi je suprug izašao iz autobusa i grupu krupnih i jakih srpskih mladića kada su mu prišli i tukli g", rekla je ona i ukazala da je videla optuženog Ivanovića da im je prišao i rekao "dosta".
Prema njenim rečima, napadači su prestali da tuku njenog supruga koga su zatim francuski vojnici Kfora odveli u bolnicu, a nju kada se onesvestila polili vodom i pružili pomoć.
Na svako pitanje tužioca Cezara Mihalčuka, advokata oštećenih i sudskog Veća ona je ponavljala samo tu rečenicu da je videla Olivera koji se približavao masi i njegov glas kada je rekao "dosta". Ostalu četvoricu optuženih Dragoljuba Delibašića, Iliju i Nebojšu Vujačića i Aleksandra Lazovića svedokinja nije ni pomenula.
Fatima Jašari je četrdeset drugi svedok optužbe za događaje od 3. februara 2000. godine, a svoj iskaz pred sudskim većem daće danas i njen sin Emin.
Panirano je da naredne nedelje, putem video linka svedoči zaštićeni svedok "Y" . On će na pitanja tužioca, advokata i sudskog veća odgovarati četiri dana.
U dosadašnjem toku sudskog postupka protiv Olivera Ivanovića, Dragoljuba Delibašića, Ilije i Nebojše Vujačića i Aleksandra Lazovića, svedoci nisu mogli da potvde navode optužnice koja ih tereti da su 1999. i 2000. godine počinili najteža krivična dela protiv albanskog stanovništva.
Suđenje je počelo decembra prošle godine, a okrivljeni koji su se izjasnili da nisu krivi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP