Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MILE JERKOVIĆ POSLE EMIRATA LEČI KANCER U AMERICI

Svedok protiv Šarića švrćka se po svetu!

Autor: S. Vojinović | 04.07.2014 - 08:18:00h | Komentara: 5

Mile Jerković, zaštićeni svedok u postupku protiv narko-klana Darka Šarića, planira da posle Emirata, gde je pre tri meseca navodno operisan od kancera u stomaku, lečenje nastavi u Americi, saznaje „Alo!“.

Jerkovića prate po  svetu, a mi im  plaćamo put

Jerkovića prate po svetu, a mi im plaćamo put | Foto: Emil Čonkić

Jerković će u tom slučaju iz svog džepa platiti troškove svog boravka i lečenja, ali sve troškove za dvojicu pripadnika Žandarmerije koji ga čuvaju snosiće država i oni će iznositi najmanje 10.000 dolara!


- Jerković je do sada nekoliko puta odlazio u Dubai. I uvek je po dogovoru Tužilaštva za organizovani kriminal i Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije dobijao dvojicu pripadnika Žandarmerije da ga čuvaju. Lekari iz Emirata koji su ga operisali u martu zbog kancera unutrašnjih organa predložili su da se nova intervencija zbog specifičnosti mesta na kojem je bolest otkrivena uradi u nekoj od američkih bolnica.
Jerkoviću su to saopštili pre nekoliko dana prilikom kontrole i on će ovih dana podneti zahtev Tužilaštvu za organizovani kriminal da mu se dozvoli odlazak u SAD kako bi nastavio lečenje o svom trošku - priča za „Alo!“ izvor blizak Jerkoviću.

Jerković bi, ukoliko dobije saglasnost Tužilaštva za odlazak u Ameriku, snosio troškove puta, boravka i lečenja samo za sebe, dok bi država morala da plati avionske karte, hotelski smeštaj i dnevnice za dvojicu pripadnika Žandarmerije koji ga obezbeđuju. I ti troškovi ne bi bili manji od desetak hiljada dolara!
Podsetimo, ovaj kontroverzni novosadski biznismen dobio je zaštitu države pošto je Tužilaštvu dao informacije o tokovima prljavog novca Darka Šarića, koji su njegovi saradnici ubacivali u legalne tokove. On je neposredno pred odlazak u Emirate na operaciju u postupku protiv Branka Lazarevića ponovo saslušan u Tužilaštvu. Tom prilikom, Jerković je potvrdio da je od drugog osumnjičenog, advokata Radovana Štrpca, obaveštavan da ih policija „prati i prisluškuje, kao i da će da ih hapse“, a da im je sve to prenosio upravo Branko Lazarević.

Platio 150.000 € da ne ide u zatvor


Jerković, jedan od najbogatijih Vojvođana, osuđen je u aprilu 2008. godine u Okružnom sudu u Sremskoj Mitrovici na sedam godina zatvora zbog učešća u švercu cigareta preko graničnog prelaza Batrovci. Vlasnik velikog broja preduzeća, poljoprivrednih kombinata i nekoliko hiljada hektara oranica ranije je hapšen po ovoj poternici i u pritvoru je proveo manje od mesec dana, a branio se na suđenju govoreći da je „reč o hajci koju protiv njega vodi policija“. Tu tvrdnju obrazložio je time da su policajci bili ljubomorni što je njegova kafana na graničnom prelazu Batrovci uspešno radila. Po žalbi Jerkovićevih advokata, Vrhovni sud Srbije je godinu i po kasnije preinačio presudu od sedam godina i pravnosnažno ga osudio na tri godine zatvora. Međutim, poziv za izdržavanje kazne nikada mu nije stigao. Jerković se tada hvalio da je „izdejstvovao” da mu se presuda od sedam godina zatvora smanji a onda i „zaboravi”. To ga je, pričao je, koštalo 150.000 evra.

Poslednji komentari
  • MM Vreme: 04.07.2014 09:02h

    A JA JUCA ZAKAZALA NA VMA ZA 11.10.2014 GOD...A NISAM KRIMINALAC.....ZNACI CEKAM 3 MESECA......

  • dijaspora Vreme: 04.07.2014 09:59h

    Halo politicari, pa sta je ovo, kakve su ovo gluposti i za sta dajete drzavni novac? ko je ovaj pa da se na njemu tako trosi? pa pise da ima zatvorsku kaznu koju nije odlezao a on se seta po svetu i glumi nekog biznismena. U Srbiji posteni narod nema za lekove i hranu za decu a vi financirate ovog drugara... kakav bre zasticeni svedok, ispitajte njegovo ucesce i njegovo bogatstvo pa to resite i ne pravite od ove jadne drzave cirkus...jednom bi trebalo da se pocne s primenjivanjem zakona i da on vazi za svakog a ne ovaj ima novac, ko zna kako zaradjen pa potplacuje a politika mu svasta dozvoljava. hitno traziti krivca za propust i prestati da mu omogucujete ovakve glumacke nastupe koji terete drzavni budzet...pa i ja se ne lecim u Americi, nemam para i borim se posteno za zivot...jos ce traziti zastitu za cerku, zenu, tastu, pa onda citava policijska jedinica radi za njega a on se smeska i glumi...

  • BgBoy Vreme: 04.07.2014 12:47h

    I sad će država da plaća 10.000 dolara obezbeđenje da bi se lečio neki cinkaroš koji je i sam u kriminalu do guše, zašto se gospodin ne leči u srpskim bolnicama, a ujedno i jedan je od najbogatijih ljudi u Vojvodini pa kad već hoće u inostranstvo na lečenje neka onda sam plati svoje obezbeđenje jer da se bavio poštenim poslovima ne bi ni trebao obezbeđenje. Ko je ovde lud, deca nemaju za lečenje i umiru jer država navodno nema para, ali zato za ovakve i za Miladina Kovačevića milion dolara su imali

  • amer Vreme: 04.07.2014 14:20h

    izgleda da srpsko tuzilastvo bas nema pojma sta znaci "zasticen svedok" i da stvarno ne zna da radi posao, zasticen svedok mora biti bas zasticen, niko nikad ne sme znati gde se on nalazi,mora da zivi u "bezbednoj kuci" mesto za koje niko ne zna, i naravno ne sme da se pojavljuje na javnim mestima,ako on moze slobodno da se krece po svetu, znaci da njemu nikakva opasnost ne preti, a ako dodje u ameriku tamo moraju da plate dodatno privatno obezbedjenje koje je naoruzano jer nazalost strancima nije dozvoljeno nosenje i posedovanje oruzja! a to moze da kosta i $2000 po danu !

  • sosa Vreme: 04.07.2014 19:52h

    Koji novosadski bizminsmen kad je iz Karadjordjeva kod Backe Topole.Covek bez skole,lopovcina,kriminalac pa ga jos i cuvaju a sve placaju parama ovog jadnog naroda.Dozivotni zatvor.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP