Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZATUCANI LIBERAL

Švedski liberal brisao postove za pomoć Srbiji (FOTO)

Autor: Blic | 22.05.2014 - 12:50:00h | Komentara: 0

Najveće ikada zabeležene poplave u Srbiji nisu takle u srce Fredrika Malma, poslanika švedskog parlamenta iz redova vladajuće Liberalne narodne partije, pa je zbog toga ušao u sukob sa tamošnjom srpskom dijasporom.

Jelena Lilić, koja živi u Stokholmu i sprema se za doktorske studije, kaže za “Blic” da je Malm na svojoj Fejsbuk stranici podelio članak sa informacijama za pomoć poplavljenima u Bosni, ne pominjući uopšte Srbiju.
Malm je partijski kolega i prijatelj Jasenka Selimovića, bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu za integraciju i kandidata za Evropski parlament, na kojeg se već ranije žalili Srbi u Švedskoj.

- Napisala sam odmah Malmu ispod njegovog posta da je pomoć potrebna Bosni, ali i Srbiji i da ja ne delim ljude već šaljem poruku da pomognem svima. Ispod sam postavila i sliku na kojoj su se mogle videti informacije o načinu na koji se može pomoći i Srbiji i Bosni putem SMS-a. Nekoliko ljudi se nadovezalo sa istim porukama. Nakon par sati sve poruke su obrisane i mi svi blokirani - kaže Lilićeva.

Švedski liberal

Printskrin komunikacije Jelene Lilić i Fredrika Malma

Ona je potom poslala oko 20 mejlova švedskim liberalima od kojih je dobila samom kratak odgovor.


- Rekli su da nemaju ništa sa tim šta njihovi političari pišu na Fejsbuku. Liberalna partija, koja smatra da “svi vredimo isto” nije ništa učinila - navodi Lilićeva i dodaje da je Malm kasnije napisao da to što je podelio tekst o pomoći Bosni ne znači da ne saoseća sa Srbijom, ali nije ostavio nikakav kontakt za pomoć.


Lilićeva objašnjava da su Srbi u Stokholmu obezbedili pomoć koja je avionom poslata iz Švedske, da su odlično organizovani i da nastavljaju s akcijom za pomoć poplavljenima i u Srbiji i u Bosni.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP