Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KAŽI MI KOJU MUZIKU SLUŠAŠ DA TI KAŽEM KO SI!

Svi političari otkidaju na rokenrol!

Autor: R. Briza - J. Jokanović | 21.06.2015 - 19:00:00h | Komentara: 1

U Srbiji, gde su trubači sinonim za dobro zezanje političara, posebno na Saboru u Guči, potpuno je iznenađujuće da mnogi od njih, verovali ili ne, preferiraju rokenrol, pank i hevi metal!

Ljubimac ministra Policije: Sting

Ljubimac ministra policije: Sting | Foto: Z. Ilić

Opuštaju se uz „KUD Idijote“, „Brejkerse“, EKV, ali ima i „nežnih dušica” koje vole „Crvenu jabuku“ i „Plavi orkestar“. Retki su oni koji slušaju teške narodnjake, Cecu i ostale, bar neće javno da prijave. Istina, neki padaju u sevdah od sevdalinki. Skor, kada je u pitanju muzički ukus vodećih ljudi u Srbiji, jeste apsolutno fantastičan! Posebno ako se uzme u obzir da je rokenrol vrsta muzike koja tera na razmišljanje. Dakle, u odličnim smo rukama!

Aleksandar Vučić:
Volim kako praši Franc Ferdinand!
Srpski premijer preferira britanski rok.
- Volim škotsku grupu „Franc Ferdinand“, čiji sam nastup, nažalost, propustio kada su svirali na nekom od „Egzita“. Ipak, s godinama se vraćam starijim bendovima koje sam slušao u detinjstvu, kao što je to, naravno, „Led cepelin” - rekao je svojevremeno Vučić.
Samo Dačić voli narodnjake
- Veliki sam fan Cece Ražnatović. Volim da pevam, ali nikad se ne grabim za mikrofon. Pevam samo ako me neko zamoli... Kod mene nema naručivanja. Tu je „Miljacka“ obavezno, „Prvi poljubac“, „Skitnica“, „Sećaš li se one noći“, „Nesanica“... Pevam i ruske i italijanske pesme. Onda, pesme Čolića, „Bijelog dugmeta“, Bore Čorbe „Ostani đubre do kraja“ i druge - ispričao je jednom prilikom ministar spoljnih poslova, i dodao da u rok muzici voli grupe „Film“ i „Galija“.

Bijelo dugme

Bijelo dugme | Foto: A. Dimitrijević

Zoran Babić:
„Bijelo dugme“ je zakon!
Zoran Babić iz SNS-a priznaje za „Alo!“ da je oduvek voleo „Bijelo dugme“, „Riblju čorbu“, „Plavi orkestar“, „Hari Mata Hari“, „Crvenu jabuku“!
- I sad to slušam kada nađem vremena. Ali slušao sam i „Red hot čili pepers“, „Gans en’ rouziz“. Šta ću da slušam zavisi od mog raspoloženja - kaže nam Babić.
Borko Stefanović:
„KUD Idijoti“, naravno!

Demokrata Borko Stefanović kaže za „Alo!” da muziku sluša u kolima i da voli „KUD Idijote“, što ne čudi ako se uzme u obzir da je bivši gitarista pank benda „Generacija bez budućnosti. Osim njih, voli još i „Kleš“, „Ramonse“, „Pistolse“, Dejvida Bovija... Naravno, uvek slušam „Brejkerse“, „Majke“, „Let3“, EKV, „Šarla Akrobatu“, „Haustor“, „Disciplinu kičme“, „Obojeni program“ - bend sa najdužom tradicijom u Novom Sadu. Izuzetno poštujem njihovog pevača Kebru. Vraćaju me u mladost i potrebnu energiju. U kafani slušam tamburaše.
Rasim Ljajić:
Na veseljima uvek naručujem sevdalinke

Rasim Ljajić, predsednik Sandžačke demokratske partije, priznaje da sada voli da sluša sevdalinke.
- Kad idem na veselja i slične događaje, njih naručujem. Reći ću vam kakav je to muzika: pitali su dete šta je to sevdalinka, a ono je reklo da je to pesma uz koju otac, dok sluša, istovremeno peva i plače! Kada sam bio mlađi, slušao sam „Bijelo dugme“, išao na njihove koncerte. Voleo sam „Indekse“, „Crvenu jabuku“, „Merlina“.
Tomislav Nikolić:
„Smak“ i „Dip parpl“

Predsednik države ljubitelj hard roka! Čak toliko da je nedavno primio članove benda „Smak“! Ipak, omiljeni bend mu je „Dip parpl“, na čiji je koncert išao sa suprugom Dragicom. Njegov sin Radomir okrio je da je to „bila grupa Tomine mladosti“, kao i da mu je otac „u to vreme imao dugu kosu i nosio pantalone zvonarice“. I sam Nikolić je svojevremeno ispričao da je u mladosti bio odličan poznavalac rok muzike i bendova.
Zorana Mihajlović:
Volim „Škorpionse“

Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, obožava bend „Škorpions“.
- Njih volim i slušam ih. Rado bih išla na njihov koncert. Tu su i „Djuran Djuran“ i obavezno U2. Sasvim suprotno od toga, obožavam i Tonija Cetinskog, čije koncerte često posećujem. Skoro sma bila da ga slušam u „Kasini“, a pre toga u hotelu „Jugoslavija“. Ne mogu reći da se moj muzički ukus tokom godina promenio, samo sada ima mnogo novih pevača. Kada imam vremena, odlazim do opere.
Nebojša Stefanović:
Sting je kul

Ministar policije voli različitu muziku, ali kako je nedavno izjavio u intervjuu za „Alo!“, nikada nije voleo ekstreme. Kao dečak je pao na Stinga, i to je ostalo do dan-danas. Voli i pop muziku, a kada želi da se opusti, sluša Betovena.
Siniša Mali:
Uvek panker, uvek „Bazkoks“!

Prvi čovek prestonice retko govori o privatnom životu, ali je početkom juna prvi put, ekskluzivno za „Alo!“ otkrio manje poznate detalje o sebi, a između ostalog i to da je u duši čist panker. Jedan od omiljenijih bendova mu je „Bazkoks“, čiji koncert 27. juna neće propustiti. Redovan je i na novosadskom „Egzitu“.
Poslednji komentari
  • Pasha Vreme: 22.06.2015 00:31h

    Ccc,srbija trazi Nasera za zlocin (ako ga je pocinio,jer u Hagu je dokazano da Naser nije pocinio nikakav zlocin) koji nije pocinjen na teritoriji srbije nego na teritoriji BiH. Ne moze vise srbijo kako ti hoces nego kako hoce Amerika i Evropa,i bas dobro sto je tako. Srbijo mozes samo da places i ceznes. Bosno ucini nesto za Nasera,on je tvoj gradjanin Bosno...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP