Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ARGENTINKA UČILA ŠUMADINCE KAKO SE OBRAĐUJU FOTOGRAFIJE

Svi su lepi kad ih Nata ispegla

Autor: Biljana Nenković | 28.06.2013 - 22:55:00h | Komentara: 1

Najpoznatija fotoretušerka današnjice Natalija Tafarel iz Buenos Airesa, održala je u Kragujevcu dvodnevnu radionicu za one koji žele da jednog dana uz pomoć kompjuterskih programa obrađuju svetski poznata lica.

Ima  mnogo  posla: Natalija Tafarel

Ima mnogo posla: Natalija Tafarel | Foto: Biljana Nenković

Natalia se bavi sređivanjem fotografija poznatih faca poput Rijane, Bono Voksa, Ajron Mejdena, radi kataloge za „Loreal“, „Revlon“, „Panten“, sarađivala je sa „Vogom“, GQ, „Elle“ UK, i skoro svim britanskim muzičarima, a imala je priliku i da obrađuje fotografije Majkla Džeksona. U razgovoru za „Alo!“ ova temperamenta Argetinka otkriva šta je dozvoljeno, a šta se ne sme promeniti na licima i telima slavnih klijenata i koja su pravila i kodeksi u jednom od najvećih biznisa današnjice.


- Kod poznatih postoji trik! Moram da ih ulepšam najbolje moguće, ali ne mogu da im menjam, recimo, oblik nosa, usana ili bilo čega drugog. Ako na primer imaju mladež, on ostaje. Kod slavnih, mogućnosti obrade fotografija su ograničene, i to je veliki izazov. Treba da budu lepi i spremni za reklame, a ništa ne smem da menjam. To je pravilo. I oni odobravaju fotografije.

Rijana

Rijana | Foto: FoNet

Nekoliko njih mi je vratilo rad, misleći da sam preterala, kaže Natalia. Ovim poslom počela je da se bavi slučajno. Završila je studije grafičkog dizajna, a kada je trebalo da diplomira ostala je trudna. Dok je gajila bebu bila je kod kuće i imala je dosta slobodnog vremena.

- Tako sam počela da se igram u „fotošopu“ i pobedila na jednom online konkursu. Poslala sam oko 3.000 i-mejlova fotografima u celom svetu. Dobila sam dva odgovora i to su bili moji prvi klijenti. Dok sam primala narudžbine, ujedno sam i učila. Pitaju me, da li možeš da posvetliš kožu. Odgovorim - da i trčim na Gugl, tražeći tutorijale kako se to radi- kaže Natalia.
Iako radi sa poznatima, renomiranim kozmetičkim kompanijama i modnim magazinima ona i dalje živi u Argentini i kako kaže ne razmišlja o selidbi, mada dosta putuje. Radionica u Kragujevcu organizovana je povodom festivala fotografije „Fotorama“, a već sutra putuje u Barselonu, Berlin, Rim.

„U Argentini je život jeftin. Dovoljno mi je da radim jednu nedelju u tri meseca... Ali, to je nemoguće, jer ima mnogo posla, kaže Natalija i dodaje da svoj posao shvata kao igru i da ne radi sa ljudima koji joj se ne sviđaju i koje ne bi mogla da pozove kući na ručak.

Mnoge zvezde je „propustila kroz šake“

Mnoge zvezde je „propustila kroz šake“ | Foto: Biljana Nenković

Držite decu što dalje od modnih magazina!


- Nijedna devojčica na svetu ne bi trebalo da ima u rukama modne magazine, jer to nije sadržaj kojim bi trebalo da se opterećuju. Majke moraju da im kažu da su te fotografije retuširane. Manekenke su zaista visoke i mršave, ali na tim fotografijama radimo šminku, svetlo... Protivnik sam i izbora za mis, jer tako roditelji šalju poruku svojim devojčicama - lepa si, ali bićeš još lepša ako pobediš. To je loše za odrastanje - poručuje Natalija.

Poslednji komentari
  • pera Vreme: 29.06.2013 09:37h

    jos su lepse kad ih PERA ispegla

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP