Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČUDNA ODLUKA GRADSKOG VEĆA U ZAJEČARU

Svojoj televiziji dodelio 18 miliona iz budžeta grada

Autor: I. P. | 24.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 6

Gradsko veće Zaječara održalo je u četvrtak dve sednice na kojima je, između ostalog, usvojen predlog o raspodeli sredstava namenjenih medijima. Tako je direktor „Best“ televizije, sadašnji gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović, svojoj televiziji dodelio 18 miliona dinara iz budžeta. Dok je RTV „F“, čiji je vlasnik član Veća Dušan Firović, pripalo 6,5 miliona dinara.

Velimir Ognjenović

Velimir Ognjenović

Gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović je u i trenutku donošenja odluke o raspodeli sredstava, na sajtu Agencije za privredne registre i dalje generalni direktor „Best“ televizije i smatra da nije bio u sukobu interesa, iako je za ovu odluku glasao.


- Tačno je da je televizija „Best“ dobila 18 miliona dinara, ali tu ne postoji nikakav sukob interesa, jer je dokumentacija za konkurs podneta pre deset dana. Sve do srede ujutru nisam znao da ću biti gradonačelnik, jer je bilo još kandidata, a ostavku sam na mesto direktora podneo u četvrtak ujutru – kaže Velimir Ognjenović, dodajući da je o raspodeli odlučivala komisija.
- O raspodeli sredstava odlučivala je komisija koja je sastavljena od stručnjaka za ovu oblast, tako da lično nemam ništa sa tim – smatra Ognjenović.

Pored ove dve televizije, novac iz budžeta dobile su još i TV „Istok“, radio „Magnum“ i Studio „101“, svi po 250.000 dinara. Na konkursu su odbijeni mnogi, poput medijskih kuća „Za media“ i „As media“, koje već nekoliko godina imaju saradnju sa nacionalnim emiterima za koje izveštavaju u informativnom i dokumentarnom programu.

- Dogodilo se ono što smo i očekivali. Sredstva su dodeljena i došlo je do sukoba interesa jer je gradonačelnik ujedno i direktor televizije, a član veća je i vlasnik televizije. Protiv ovoga ćemo se boriti pravnim putem, a pokušaćemo da dignemo glas protiv brojnih zloupotreba u javnom informisanju u Istočnoj Srbiji. U narednom periodu ukazaćemo na sve anomalije u ovoj oblasti – kaže Dušan Vojvodić, većinski vlasnik „Za media“.
Predsednik komisije za dodelu sredstava Aleksandar Gogin kaže da nije bilo privilegovanih, već da su sredstva dodeljena svima koji su imali dozvolu RRA.

- Komisiju je sastavljena od strane gradske vlasti još za vreme prinudne uprave. Strogo sam vodio računa o pravilima i niko nije bio privilegovan. Osnovni zahtevi koji su morali biti ispunjeni su gledanost, pokrivenost i broj zaposlenih - kaže Gogin, dodajući da su pored njega članovi komisije bili Slađana Karan, Gabrijela Rituper Pegić i sekretar Saša Matijević.

Saša  Mirković

Saša Mirković | Foto: RAS

Mirković: Nije sukob interesa


Saša Mirković, predsednik Skupštine grada Zaječara, koji je do nedavno bio predsednik Upravnog odbora „Best“ televizije, kaže da nije bilo sukoba interesa i da su sredstva prvi put podeljena po Zakonu.
- Najvažnije je da je ispoštovan Zakon. Gradonačelnik Ognjenović nije u sukobu interesa, jer nije bio član komisije. Prošle godine „Best“ televizija nije dobila ni dinar, a sada su sredstva podeljena po zakonu, a ne kao ranije po partijskoj liniji – kaže Mirković.

Poslednji komentari
  • Mikis Vreme: 24.08.2013 08:35h

    Kad pročitam ovakvu vest prvo se pogledam u ogledalo da mi slučajno ne rastu uši.

  • Vitez Vreme: 24.08.2013 09:57h

    Znači tako, ti meni ja tebi. Dokle više? E čuj nije sukob interesa,.

  • ivan Vreme: 24.08.2013 11:49h

    Jos ni nedelju dana nije gradonacelnik, a vi pisete neistine.

  • Deni39 Vreme: 24.08.2013 13:17h

    Uz pomoc Best televizije je skinut visegodisnji medijski mrak u Zajecaru,nametnut od strane rezima Boska Nicica.To je jedina prava istina.

  • Rekonstrukcija ili smrt Vreme: 24.08.2013 16:47h

    E, moj Sasa! Pa tek sada ima "partijske linije". Zar mislis da smo svi glupi i slepi?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP