Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER POVODOM POTPISIVANJA UGOVORA SA ŽELEZAROM:

Svom snagom, znanjem i ljubavlju prema fabrici prionite na posao!

Autor: Tanjug | 21.03.2015 - 12:59:00h | Komentara: 2

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Železari Smederevo i njenim radnicima osigurana budućost, a da je današnji dan veliki za taj grad, ali i celu Srbiju.

Aleksandar Vučić prisustvovao potpisivanju ugovora

Aleksandar Vučić prisustvovao potpisivanju ugovora | Foto: TANJUG /ZORAN ZESTIC


Uprkos tome što je bilo mnogo onih koji su želeli da se Železara ugasi, Vučić je naveo da će proizvodnja s prošlogodišnjih 560.000 tona ove godine biti udvostručena...

 - Molim vas da budete vredni, posvećeni i da osvetlate obraz celoj Srbiji jer ovo nije važan i veliki dan samo za Smederevo, nego za celu Srbiju - rekao je Vučić.
On je zahvalio sindikatima i podsetio da su mu, kad ih je upitao šta misle o jednom vlasnika novog menadžmenta Džonu Gudišu, sindikalci rekli da "nema šta da brine jer je Gudiš svetski šampion u apsolutnoj kategoriji".

 - Sad ste u sigurnim rukama - naveo je premijer i dodao da će plate biti povećane, da će se raditi sve vreme i da će svi radnici ostati na svojim radnim mestima, a da broj radnika nikad neće ići ispod 5.120.

Premijer je rekao da će ceo smederevski kraj nastaviti da se razvija.

Uz napomenu da neće biti novih troškova za državu, jer postoje značajna sredstva u sirovinama, Vučić je rekao da novi menadzment ulaže i svoj novac u Železaru.

 - Za nas je najvažnije da se proizvodnja uvećava  - rekao je Vučić, ističući da je proizvodnja u februaru bila 65.000 tona, u martu više od 80.000 tona, a da očekuje da će u aprilu biti 95.000 tona.


To će značajno uticati, kako je objasnio, na rast BDP, odnosno sledeće godine Srbija će imati najmanje 0,8 odsto veći BDP u odnosu na sadašnji.


 - Ovu šansu ne smemo da propustimo, svom snagom, znanjem i ljubavlju prema fabrici prionite na posao - rekao je Vučić.

On je naveo da želi da Železara Smederevo ostvari uspeh kao i Er Srbija, koja "nadleće sve aviokompanije u regionu".

 - Želim da sutra možemo da pokažemo da imamo najuspešniju kompaniju u reigonu, čelicanu koja može da nabavlja najjefitnije sirovine i da svoj čelik prodaje po dobroj ceni - rekao je Vučić.

Premijer je nakon zvaničnog obraćanja razgovarao sa radnicima i još jednom im zahvalio što u prethodnom periodu nisu "samo kukali za plate", već su se borili za Železaru, a oni su zahvalili premijeru i vladi na angažovanju kako bi Železara nastavila da radi.

Premijer je zaključio da će formalno svi poslovi u vezi sa stupanjem novog menadžmenta biti završeni za nekoliko dana, ali da oni praktično od ponedeljka počinju da rade, dodajući da su mnogi već stigli u Smederevo sa svojim porodicama.

Poslednji komentari
  • Marko Vreme: 21.03.2015 14:16h

    Eksperimenti preko mojih leđa.

  • Samo vas mrgodno gledam Vreme: 21.03.2015 15:35h

    Lepo Boga mi! Samo premijer nažalost nije iskazao svoju misao do kraja -ili ste ga pogrešno citirali! Verovatno je rekao- citat "SVOM SNAGOM, ZNANJEM I LJUBAVLJU PREMA FABRICI PRIONITE NA POSAO da uz moje voćstvo odemo planski u propast"! Osim toga, on je zaboravio da umesto "fabrika" kaže "Železara"! Možda je -pošto stalno trčkara po Srbiji i svetu- tog trenutka zaboravio gde je.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP