Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SVE O NAŠEM TROŠKU

ŠVRĆKA SE PO SVETU: Tasovac troši kao pet ministara!

Autor: I. K. - V. P. | 29.11.2014 - 10:12:00h | Komentara: 13

Povodom pisanja „Alo!“ o nerezonskim i neracionalnim troškovima koje su pojedina ministarstva napravila na putovanjima u inostranstvo reagovao je i premijer Aleksandar Vučić, koji nije krio zaprepašćenost zbog toga što su neki ministri umislili da vode turističku agenciju, a ne resor u Vladi Srbije!

Svetski putnik kao Jovanča Micić: Tasovac

Svetski putnik kao Jovanča Micić: Tasovac | Foto: Dimitrije Goll

Vučić, koji se upravo sa članovima Vlade dogovara o restriktivnom budžetu za 2015. godinu, otvoreno je priznao da ne postoji razumevanje svih ministarstava za zahtev da se smanje nepotrebni troškovi.


- Video sam da su se neka ministarstva pretvorila u „Top travel“ ili neke druge turističke agencije. Samo putuju po svetu, a ja pojma nemam kakav je rezultat tih putovanja. Uveren sam da će to biti smanjeno u narednom periodu, kao što smo uspeli sa vozilima - izjavio je premijer.

Ova kritika direktno se odnosi na milione koje su ministri, državni sekretari i pomoćnici ministara do sada potrošili na službena putovanja u inostranstvo, a o kojima je „Alo!“ pisao pre šest dana. U tim troškovima prednjači Ministarstvo kulture i informisanja, koje je od maja ove godine skrckalo čak 3.579.330 dinara, koliko i četiri ili pet drugih ministarstava tokom celog dosadašnjeg mandata!

Ivan Tasovac

Ivan Tasovac | Foto: Petar Marković


Ministar Ivan Tasovac potrošio je 1.427.367, a njegovi najbliži saradnici 2.151.963 dinara na putovanja po Americi, Kini, Francuskoj, Belgiji, Italiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Makedoniji. Tasovac je na račun Vlade Srbije dva puta „skoknuo“ preko bare - prvi put na debatu u Ujedinjenim nacijama (od 4. do 7. maja), a drugi put na turneju Beogradske filharmonije (od 4. do 11. oktobra). Bez obzira na to što je na jesenjem putovanju u SAD pratio Filharmoniju, koju je vodio pre ministrovanja, Tasovac je ove troškove uredno naplatio iz kase Vlade Srbije, i to 443.622 dinara za avionske karte i 589,50 dolara za dnevnice!

Iako je situacija nešto povoljnija kod drugih ministara koji su nam omogućili uvid u ove troškove, koliko je rasipništvo u Vladi teško je proceniti jer čak deset ministarstva i dalje krije te podatke od javnosti. Odgovore na naš upit ni posle mesec dana nismo dobili od ministarstava finansija, privrede, policije, spoljnih poslova, prosvete, energetike, odbrane, zdravlja, rada i Ministarstva zaduženog za EU.

Vučić kivan na ministre turiste

Vučić kivan na ministre turiste

Ministarstvo ukupni troškovi


kultura 3.579.330
saobraćaj 1.608.873
trgovina 787.009
pravda 625.496
državna uprava 320.731
sport 583.972 (bez ministra) ?
poljoprivreda 484.616 (bez ministra)
vanredne situacije 0

Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 29.11.2014 08:47h

    Одем код лекара у једну познату здравствену установу код лекара и он после разговора рече да дођем следеће недеље јер иде на ,,службени пут,,?У тој установи када год дођеш увек затекнеш другог лекара?Знате како пишу дијагнозе?Тако што ако онај први лекар напише НЕТАЧНО то раде и остали да га не би бламирали?Због тога сам ја увелико кренуо у министарство здравља да то расчистимо јер је у питању живот машиновођа Србије!

  • branko Vreme: 29.11.2014 11:46h

    Sad vam i Tasovac smeta.

  • polusvet Vreme: 29.11.2014 13:21h

    celavi

  • Миле Vreme: 29.11.2014 14:15h

    Ко је тај расчупани министар ? Трошаџија кога плаћа бедни народ, шета се по свету. Владо слаба си много, зар га не можете сменити.

  • Aca Vreme: 29.11.2014 14:51h

    Smeta nam jer mi privatnici zaradjujemo za ovu jadnu drzavu i treba da se zna gde svaki dinar ide posebno javna preduzeca i ministarstva moraju biti pod lupom.!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP