Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROBLEM

Tabakovićeva: Mnogo ima nenaplativih kredita

Autor: A. O. | 08.03.2015 - 08:31:00h | Komentara: 3

Srbija ima problem sa visokim udelom nenaplativih kredita, koji u ukupnom broju odobrenih kredita iznosi 22,5 odsto, izjavila je juče guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, ističući da Narodna banka ne može sama da reši taj problem i da je potrebna pomoć i saradnja sa resornim ministarstvima, kao i međunarodnim finansijskim institucijama.

Guvernerska je  muka pregolema: Jorgovanka  Tabaković

Guvernerska je muka pregolema: Jorgovanka Tabaković | Foto: Dušan Milenković

 Tabakovićeva je za TV „Pink“ kazala da će ova godina biti ta u kojoj će se rešavati problem visokog udela nenaplativih kredita u Srbiji. 

- To znači da od ukpunog udela datih kredita privredi, građanima, preduzetnicima i poljoprivredi imamo određeni broj kredita kod kojih se dešava kašnjenje u izmirivanju obaveza - objasnila je Tabakovićeva.
Trenutno, za Srbiju udeo tih kredita iznosi 22, 5 odsto, a pre krize, odnosno 2008. godine, iznosio je 10 odsto. 
- Dakle, bio je visok i pre same krize - rekla je Tabakovićeva. Kako je kazala, nenaplativosti kredita doprineli su brojni strukturni problemi, kao i problemi koje imaju banke, koje „dobro ili loše procenjuju rizike kada odobravaju kredite, koje dobro ili loše procenjuju obezbeđenje za kredit koje daje građanin ili privreda kada dobijaju kredite“.
Poslednji komentari
  • sojic Vreme: 08.03.2015 09:09h

    nema srbija nikakav problem koji je ona kao zemlja napravila,vec vi politicari koji nas vodite u propast i dugove,vazno da vas voze skupa kola ,gde ste zeta zaposlili,jake plate,uzivate a narod pati,dosta je narod patio nece jos dugo,ako ste uz narod sto ne izadjete u narod i vidite kako se zivi,nego samo fotelje i restorani.premijer prica i prica a u vladi javasluk i afere.

  • mila Vreme: 08.03.2015 09:23h

    sram je bilo kolika su joj primanja, narod gladan deca nemaju ni za solju mleka pojedina. smrda, bezosecajna. treba smeniti ovu vlas najgori su do sad. lopovi koji su sve nadmasili.

  • Драгомир Vreme: 08.03.2015 10:05h

    Нешто навалили са рекламом у вези кредита за нас пензионере и ја ошо к'о велим да купим неки мало бољи лап топ.Она у банци ми рече да не може јер сам пре две године закаснио петнаест минута да уплатим паре на неку картицу?Знате ове силне картице које узмеш па сутрадан видиш да си се зај... Добро,да се не изражавам!Банкарка каже да чекам август ове године ће ми истекне казна?ДО АВГУСТА ЈА МОГУ ДА САКУПИМ ПАРЕ!Молиће банкари мене на капији да узмем кредите под мојим условима?МОЈИ УСЛОВИ СУ да узмем СТО ХИЉАДА динара а да вратим ОСАМДЕСЕТ ХИЉАДА динара!Шта мислите да л' би то и вама одговарало?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP