Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KO TU KOGA...

Tači: Srpski zvaničnici mogu samo u manastire!

Autor: Beta | 08.10.2013 - 18:58:00h | Komentara: 5

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je danas da će Vlada Kosova vrlo ozbiljno razmotriti zahteve za posetu srpskih zvaničnika ali da neće dozvoliti posete izbornog karaktera, već samo one koje imaju verski ili sličan karakter.

Govoreći na predizbornom skupu u Glogovcu, kako prenosi agencija Kosovapres, kosovski premijer je rekao da je sloboda kretanja garantovana i da će Vlada Kosova poštovati evropske standarde, ali da će se posete zvaničnika Srbije odvijati po prethodno utvrđenim procedurama, u skladu sa zakonima i Ustavom Kosova. 

Hašim Tači

Hašim Tači | Foto: FoNet - AP

 Tači je rekao da su institucije Kosova autonomne u donošenju odluka i da će Priština odlučiti da li će neko posetiti Kosovo ili ne, a ne neka međunarodna organizacija ili institucija. 
"Cilj nam je bio da imamo komunikaciju, gradimo dobrosusedske odnose, znači evropske odnose. Ako zahetvi za posetu Kosovu stignu, sa najvećom ozbiljnošću će ih razmotriti institucije Kosova, međutim ni u kojem slučaju nećemo dozvoliti posete sa izbornim karakterom. Ali, ako žele da posete neki manastir, tada ćemo im naravno dozvoliti", rekao je Tači. 
Tači je rekao da je sinoć u Briselu s premijerom Srbije Ivicom Dačićem razgovarao o neophodnosti primene svih do sada postignutih dogovora koji proizilaze iz njihovog sporazuma od 19. aprila. 
Tači je rekao da je sinoć bilo reči i o biračkim spiskovima, da su saslušani zahtevi srpske strane, ali i informacije OEBS o proveri prijava za učešće na izborima Srba koji žive van Kosova. Tači je istakao da ima poverenje u Centralnu izbornu komisiju koja je, po oceni OEBS, proces provere izvršila izrazito transparentno. 
Poslednji komentari
  • Sale Vreme: 08.10.2013 20:21h

    Amerika je pred kolapsom,pa chemo da vidimo moze li sa na Kosovo ili ne...Kontra che biti zestoka!

  • boby Vreme: 08.10.2013 21:02h

    Kosowo,tipican primer kako jedna nacionalna manjina kad predje 90% svog stanovnistva ,pritom eliminise sve ostale narode na tom prostoru,odjednom postane drzava. Pitanje:Zasto Kurdi koji su 90% na odredjenoj teritoriji ne dobiju drzavu? Zasto palestinci ne dobiju drzavu? Zasto je Srbija bombardovana bez odobrenja UN,A Turska koja decenijama ubija Kurde nije bombardovana? Zasto se od BIH trazi da funkcionise kao drzava a istovremeno je Kipar decenijama podeljen na muslimanski i hriscanski deo? Zasto u svetu ne postoji drzava koja ima 50% muslimana i 50% hriscana a da funkcionise? Sve su to pitanja bez odgovora.

  • miljan 028 Vreme: 08.10.2013 21:36h

    Pa prosto je vise degutantno,dokle vise da se ponizavate gospodo premijeru i prvi potpresedniku,Taci to sto vi pricate ne ferma,on ima svoju pricu i verovatno podrsku Estonove,znaci,muka ki je vise od vasih lazi gospodo....

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 08.10.2013 21:59h

    За крст часни и слободу златну!

  • rok Vreme: 09.10.2013 07:02h

    Ovde neko laze.Jedni idu na KiM a drugi odobravaju posete manastirima. Ko tu koga vesla?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP