Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IVICA DAČIĆ ODBRUSIO KOSOVSKOM MINISTRU

Tači, ti si običan licemer!

Autor: Ekipa Alo! | 09.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 6

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da izjava Hašima Tačija o ekspanzionističkom mentalitetu Srbije pokazuje da Priština ne zna šta hoće, dijalog ili njihov monolog i slepo prihvatanje onog što oni žele.

Tačiju mora da bude jasno da su prošla vremena kada se sa Srbijom razgovaralo po principu ”uzmi ili ostavi”, poručio je Dačić

Tačiju mora da bude jasno da su prošla vremena kada se sa Srbijom razgovaralo po principu ”uzmi ili ostavi”, poručio je Dačić | Foto: EU

U situaciji kada je briselski dijalog statusno neutralan, potpuno je besmisleno odgovarati na ovakve Tačijeve provokacije, poručio je Dačić.


- Optuživati Srbiju za ekspanzionizam kad se pokušava legalizovanje nasilnog i jednostranog narušavanja njenog teritorijalnog integriteta i kad se skoro svakodnevno govori o velikoj Albaniji, čime bi se narušio teritorijalni integritet još nekoliko zemalja, vrhunsko je licemerje - rekao je Dačić.

On je dodao da se Srbija jasno opredelila za dijalog i stabilnost u regionu, ali izgleda da se naša konstruktivnost u Prištini tumači kao naša slabost.

- Tačiju mora da bude jasno da su prošla vremena kada se sa Srbijom razgovaralo po principu “uzmi ili ostavi” - rekao je Dačić.

Inače, zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači ocenio je u sredu da, uvek kada Srbija pokušava da podigne političku galamu o navodnom predstavljanju svojih planova o konačnom rešenju za Kosovo, to još više potvrđuje kako teško može da prevaziđe ekspanzionistički mentalitet iz prošlog veka. On izrazio nadu da će se i beogradski političari što pre probuditi iz sna i shvatiti da je Kosovo mora koja je stvorena u njihovim mislima i koja je završena.

- Za nas, ti neuspeli planovi nisu iznenađenje, kao što nisu iznenađenje za one demokratske države sveta koje su pomogle našu slobodu i nezavisnost naše države. Mi samo možemo da izrazimo naše razočaranje o postojanju takvog pristupa od strane jedne susedne zemlje koja stremi da postane članica evropske porodice - napisao je Tači na svom Fejsbuk nalogu, i dodao:

- Mi ćemo pomoći i našem severnom susedu da izađe iz mentaliteta prošlog veka, stavljajući mu jasno do znanja da je Kosovo već 16 godina slobodno, a 7 godina nezavisna država priznata od strane najvećeg broja država sveta.
Poslednji komentari
  • komentator Vreme: 09.01.2015 09:14h

    Dacicu, bolje bi bilo da si malo "dreknuo" i njegovim mentorima na Zapadu jer on nista ne radi ako nema njihovu saglasnost.

  • Marija Vreme: 09.01.2015 20:32h

    Srce me boli.... Znam kako je nemati, i kunem vam se, ako se ikada budem obogatila, pomagacu koliko mogu... Jao, Srbijo, ljudi su ti na ulicama, smrzavaju se, jer ovde retko ko ima priliku da radi zaradi posteno... Uzas, neka mu je Gospod Bog u pomoci, i ako ovde ima nekog iz Kursumlije, ujedinite se i pokusajte da mu pomognete, a pokusacu da ucestvujem i ja...

  • katarina filipovic Vreme: 09.01.2015 20:45h

    Sram vas bilo i susjede i sluzbe..kakva je to drzava..jadni ste svi.

  • Bojan Vreme: 09.01.2015 21:11h

    Svaka čast ! Sa ološem nikao drugačije i ne može !!

  • Zrav_razum Vreme: 10.01.2015 00:08h

    Pa zar sad neka normalna osoba moze kod ovakvog coveka da kupi opremu za svog najmilijeg...? U soku sam...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP