Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PONOVO PRETI

Tači: Vama je više stalo do teritorije nego do Srba!

Autor: Tanjug | 10.04.2013 - 12:26:00h | Komentara: 3

Kosovski premijer Hašim Tači smatra da će Srbi na severu Kosova biti najveći guitnici ukoliko se ne postigne sporazum Beograda i Prištine.

Reagujući na odgovor Vlade Srbije u kome se odbija sporazum i traži nastavak pregovora, Tači kaže za NIN da mu je "zbog toga žao, ali činjenica da su oni tražili nastavak dijaloga znači da ovaj proces ne može još uvek da se proglasi neuspešnim".

Hašim Tači

Hašim Tači | Foto: AP


Ukoliko se sporazum ne postigne najveći gubitnici će biti Srbi na severu Kosova, smatra Tači i ističe da "nije korektno i fer od strane rukovodstva obe strane da im uskrate nadu i vrate volju za boljim životom".
On, medjutim, insistira da na Kosovu ne mogu postojati paralelni sistemi u policiji i sudstvu, niti bilo kakva sličnost sa statusom Republike Srpske, jer su, kako kaže, okolnosti na Kosovu drugačije.

Tači tvrdi da je liderima u Beogradu "više stalo do teritorije nego do Srba", ali veruje da je došlo vreme da počnu da odlučuju racionalno a ne emotivno.
Kao jedan od sledećih koraka on navodi izmenu Rezolucije 1244 i zahtev da Kosovo postane članica UN, o čemu se već zalagao u svom nastupu na SB UN.

"Zanimljivo je da nijedan predstavnik u SB UN nešto tako nije odbio, niti je to komentarisao. To je dobra poruka", kaže Tači.

"Ukoliko dodje do sporazuma, treba da preuzmemo odgovornost za njegovu implementaciju", koja sledi posle usvajanja akcionog plana sa kojim bi trebalo da se saglase obe strane u pregovorima, najavljuje kosovski premijer.
On veruje da će do sporazuma doći i poručuje: "Llideri Srbije su dobrodošli u moj kabinet kada budu hteli da posete Kosovo."
Poslednji komentari
  • amer Vreme: 10.04.2013 13:31h

    pa naravno da im je vise stalo do teritorija jer jer teritorije vrede vise nego narod jer opet prirodni resursi u srbiji vrede vise nego covek jer covecji zivot u srbiji ne vredi nista zahvaljujuci nasim politicarima

  • Vule Vreme: 10.04.2013 17:06h

    Sa kog jezika li je prepričao to što je izjavio.

  • Pedja Vreme: 11.04.2013 08:45h

    Engleski sa Americkim naglaskom..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP