Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KAKO SU BIVŠI ZLOČINCI UGOVORILI ODBRANU

Tači za Haradinaja dao 24 miliona evra!

Autor: I. Kljajić - M. Dakić | 30.11.2012 - 23:37:00h | Komentara: 4

Oslobađajuće presude iz Haškog tribunala izgleda da nema bez masnog podmazivanja (i likvidacije svedoka u slučaju "Haradinaj")!

Krvave ruke prečica do vlasti na Kosovu: Ramuš Haradinaj i Hašim Tači

Krvave ruke prečica do vlasti na Kosovu: Ramuš Haradinaj i Hašim Tači | Foto: FoNet / EPA

Kako “Alo!” saznaje, Hašim Tači uložio je čak 24 miliona evra ne bi li komandant OVK Ramuš Haradinaj bio oslobođen svake krivice za zločine počinjene na Kosovu tokom 1998. zajedno sa svojim “saradnicima”. U prilog ovoj tezi ide i činjenica da su Hrvati za odbranu trojice svojih generala platili oko 30 miliona evra iz državnog budžeta!


Kirbi: Pozitivan odnos sa Srbijom

Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi ocenio je da oslobađanje Haradinaja u Haškom tribunalu neće negativno uticati na odnose Srbije i SAD.
- Odnosi su veoma pozitivni i ne vidim mogućnost da presuda negativno utiče na njih. Odluka kako će se Srbija postaviti prema problemu Kosova je na vladi, ali verujem da je vlada razumela da međunarodna zajednica ne traži da Srbija prizna Kosovo, već da se insistira na normalizaciji odnosa. Te dve stvari nisu identične - rekao je Kirbi.

Prema rečina našeg izvora, aktuelni premijer Kosova morao je da odreši kesu i na taj način i sebi i svojoj vladi obezbedi stabilnu podršku i većinu.


- Haradinaj je pristao da Alijansa za budućnost Kosova uđe u vladu Hašima Tačija, ali je svoju podršku uslovio plaćanjem svoje odbrane i lobiranjem za oslobađajuću presudu.

Tači mu je na to odgovorio: “Ne brini za to, smatraj da je rešeno” - otkriva naš izvor i dodaje da je cena tog dila bila 24 miliona evra. Istovremeno, Toma Fila kao čuveni advokat i branilac više haških optuženika potvrđuje da ovoliko novca i te kako utiče na konačnu presudu.

- Prema mojim saznanjima, u prvo suđenje Haradinaju Albanci su uložili 11 miliona evra, a verovatno su još toliko dali u ovaj ponovljeni proces.
Reću ću vam samo još jedan podatak - Srbija na godišnjem nivou za sve svoje optuženike izdvaja 190.000 evra, a jedino etničko čišćenje koje sam u životu video je ovo sad u Sheveningenu. Trenutno je tamo 20 pritvorenika, naših državljana - napominje Fila.

Kao što je “Alo!” još juče pisao, Haradinaj će vrlo brzo formalizovati koaliciju sa Tačijevom partijom i zauzeće mesto premijera, dok će lider Demokratske partije Kosova sesti u predsedničku fotelju.

Amerika ne da Klarku da svedoči u Hagu

Američka administracija obavestila je Radovana Karadžića da neće odobriti da se general Vesli Klark pojavi kao svedok njegove odbrane jer njegov iskaz ne bi potkrepio tvrdnje optuženog u vezi sa suštinom i relevantnošću svedočenja. Karadžić je tražio informacije o dva sastanka kojima je Klark prisustvovao - sa Ratkom Mladićem 1994. u Banjaluci i Alijom Izetbegovićem 1995. u Sarajevu. Mladić je, kako ističe Karadžić, „obavestio Klarka da je spreman da pristane na prekid vatre i da jedva čeka da završi rat“, a na sastanku u Sarajevu su „Ričard Holbruk i general Klark izjavili da će SAD vojno intervenisati na strani Federacije ukoliko Srbi ne okončaju rat“.

Vesli Klark

Vesli Klark | Foto: YT

To je, tvrdi Karadžić, „bio motiv da muslimani insceniraju masakr na Markalama 28. avgusta 1995.“ Bivši tužilac haškog suda Džefi Najs izjavio je da veliku odgovornost zbog oslobađanja Haradinaja, Gotovine i Markača snosi bivša tužiteljka Karla del Ponte i da je ceo postupak protiv bivšeg komandanta OVK “blamaža za celu kancelariju Tužilaštva Haškog tribunala”.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Emil Čonkić

Dačić: Priština ne sme da koči put ka EU!

Premijer Ivica Dačić smatra da bi bilo pogrešno kočiti evropski put Srbije zbog odnosa sa Kosovom i da je došlo vreme da Srbija ide dalje ka EU pošto je ispunila ključne uslove za otvaranje pregovora s Unijom.
- Nije realno da se okonča priča oko Kosova bez dogovora sa Srbijom. Mi smo spremni da razgovaramo o svemu i mislim da je to proces koji treba da se odvija paralelno sa pregovorima o članstvu. Bilo bi jako pogrešno zbog odnosa sa Prištinom zakočiti evropski put Srbije - poručio je Dačić.

Poslednji komentari
  • toni angelov Vreme: 01.12.2012 07:18h

    Parite gi dala Evropa nivnite deca se drogiraat so drogata prenesena od shiptarite a ne od Tachi

  • mila Vreme: 01.12.2012 14:47h

    Dao je toliko para, jer se bavio kriminalom, nije zaradio. droga, prodaja srbskih organa i prostitucija, kaja se odvija pod njegovom kontrolom..Naravno prodaja oruzja i pomoc zapada Amerike i time je oslobodijo ovog zlikovca.Smradovi koji ce biti kaznjeni kad tad, za poubijan i izgazrn Srbski narod.

  • kica Vreme: 02.12.2012 00:07h

    Haski tribunal definitivno nije mesto gde stanuje pravda...

  • ksenija Vreme: 02.12.2012 00:08h

    Ma bruka i sramota...rad tog suda treba obustaviti!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP