Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DRAMA

Tačijeva vojska vežba upad na sever Kosova!

Autor: Ekipa Alo! | 08.04.2013 - 07:02:00h | Komentara: 7

Taktička vežba Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS), izvedena prošle nedelje u blizini južne Mitrovice, do sada je najozbiljnija demonstracija sile i kulminacija pritisaka na sever Kosova.

Zveckaju oružjem  uoči odluke Beograda

Zveckaju oružjem uoči odluke Beograda | Foto: FoNet / EPA

Pozivajući se na obaveštene izvore bliske međunarodnim snagama, „Novosti“ pišu da je oko 1.000 pripadnika KBS-a, koje Priština naziva svojom vojskom, pod punom borbenom opremom prošlo kroz južnu Mitrovicu.


„Američke uniforme, naoružanje i način kretanja u grupama sa karakterističnim naredbama gestikulacijom ukazuju na to ko ih je obučavao. Izveli su taktičku obuku na pravcu južna Mitrovica - Bair - Vaganica. Taj teren po karakteristikama veoma nalikuje na pravac Suvi Do - Brđani - Zvečan, gde u poslednje tri godine traje intenzivno naseljavanje Albanaca. Prema svim procenama, to bi bio najpovoljniji pravac eventualnog napada na sever“, rečeno je „Novostima“ .

Taktička vežba KBS-a do sada je najozbiljnija demonstracija sile. Međutim, jasno je, Priština niti može niti sme da preduzme ijedan korak bez dopuštenja SAD. Prepričava se scenario po kojem bi albanske jedinice poslužile kao pešadija za izazivanje incidenta, s ciljem da se umeša Kfor i reši „srpski problem“.

Upravo je tako nešto nagovestio Tači, koji je prethodnih dana izjavio da bi nepostizanje dogovora moglo da dovede do pogoršanja situacije i da će Priština u tom slučaju morati da uspostavi vlast i na severu Kosova.
Poslednji komentari
  • zika Vreme: 08.04.2013 08:38h

    dzabe vezbaju,kad na mons na ibru stanu prvo vrh pravoslavne crkve,predsednici opstina sa opstinskim odborima,najugledniji kosovski privrednici,nece proci,dzabe vezbaju

  • Kosovar Vreme: 08.04.2013 08:57h

    Sledi nova epizoda sage "oluja", ali sada sa juga! Nakon toga Srbi ce gledati serijski film: " Kako su Srbi Prohujali sa olujama sa severozapada (Knin) i sa juga (Kosovo)" , sldi oluja sa sandjaka i zadnja iz vojvodine u "uzoj" Srbiji"...a nakon toga "svi Srbi pod jednom Sljivom tamo negde u Beogrqadskom pasaluku?

  • @kosovar Vreme: 08.04.2013 14:44h

    Samo polako!Srbomrzac,samo polako!Ovde u Srbiji se nakupilo besa prema vama dole,a vi nikako da prestanete sa nasiljem i mrznjom!Samo polako.....

  • SRBENDA Vreme: 08.04.2013 15:18h

    IMA DA PRODJU KO BOSI PO TRNJU PA NA NASEG JEDNOG VOJNIKA 30 ARNAUTA , MUNDZA I JOS KOJEKAKVIH ARAPA JE GINULO MA NASA VOJSKA JE ZAKON A NEKA SE UMESAJU I AMERIKANCI I JEDNOM ZA SVAGDA DA RESIMO A U KU... SA SVIMA

  • Alex Vreme: 08.04.2013 18:55h

    JAo jedva cekam da vidim da oni krenu na sever, a onda da mi odavde krenemo na jug. Najblizi smo mi ovde iz NIsa, al bi prstalo na sve strane! AJMO JUNACI SOKOLOVI SRPSKI, KAKVI BUDEMO SADA , BIĆEMO DOVEKA!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP