Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROTIVI SE PODELI

Tadić: Dodik mi nije tražio podršku za otcepljenje RS!

Autor: Dnevni Avaz | 20.09.2014 - 14:18:00h | Komentara: 0

Bivi predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je kako bi za njegovu zemlju bilo nezamislivo podupirati politiku koja bi vodila podeli Bosne i Hercegovine dodajući da u vreme dok je on bio predsednik, Milorad Dodik od njega nikada nije traižo podršku za otcepljenje Republike Srpske, prenosi Hina.

Stranka će imati pet potpredsednika:  Boris Tadić

 Boris Tadić | Foto: Goran Srdanov

"Mislim da bi bilo koja politika Srbije koja bi išla u pravcu podele BiH bila vrlo kontraproduktivna, pre svega kada su u pitanju interesi same Republike Srbije. S druge strane, nemam saznanja da je Dodik dolazio s takvim zahtevima. Kao predsednik Srbije stalno sam se zalagao za očuvanje integriteta BiH", kazao je Tadić u intervju za "Dnevni avaz", koji prenosi Hina.

Tadić je poručio da mu je teško uopšte da poveruje u tvrdnju koja se nedavno pojavila da je, kako se navodi, "Dodik nakon ruske aneksije Krima od srpskog premijera Aleksanda Vučića tražio podršku za otcepljenje RS od BiH".
On je dodao da apsolutno ne vidi mogućnost da bilo koji zvaničnik iz Srbije podstakne bilo kakvu podelu BiH danas.
"Nakon ratova, nakon mandata Zorana Đinđića, Vojislava Koštunice i mene i nakon nekoliko faza regionalne politike, mislim da takav podsticaj iz Srbije više ne može doći", izjavio je Tadić.
Tadić je rekao i da se u vreme kad je bio predsednik Srbije nikada nije mešao u unutrašnje stvari BiH i dodao: "Smatrao sam da je to moj najveći doprinos stabilnosti, za razliku od drugih srpskih politika u prošlosti".
On je ipak upozorio kako su globalna kretanja zabrinjavajuća pa je
stoga važno održati koheziju u regiji.
"Trenutna situacija govori da ima razloga za zabrinutost. Ne treba umirivati građane nego treba jasno reći da je svet u novom problemu, da traje redefinicija međunarodnih odnosa i da ulazimo u novu fazu. Primer za to je situacija u Ukrajini, pitanje nezavisnosti Škotske... Sve se to može odraziti posebno na BiH. A BiH je u sreditu naše regije. Sve to se tu dogodi ima reperkusije i na okolne zemlje", kazao je Tadić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP