Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OVDE JE INAČE SVE LOGIČNO

Tadić : Elementarna logika ukazuje da je Dačić odgovoran za situaciju u MUP-u

Autor: press | 30.06.2014 - 12:23:00h | Komentara: 4

Nemam sukob sa Dačićem već sa Vladom Srbije koja ne vidi odgovornost ministra za rezultate zbog kojih su smenjeni načelnici, kaže lider NDS Boris Tadić.

Boris Tadić

Boris Tadić | Foto: FoNet Dragan Antonić

Na pitanje kako je moguće da uzima u obzir samo Dačićev rad od 2012. do danas, a ne period u kome je vodio MUP dok je DS, na čelu sa Tadićem bila na vlasti, bivši predsednik Srbije kaže da su "od 2008. beleženi odlični rezultati u borbi protiv narko-kartela".
"U vreme vlade Mirka Cvetkovića imali smo svetski rekord u borbi protiv narko-kartela. Zaplenili smo 5,7 tona kokaina, a ovde govorimo o dve, dve i po godine u kojima je zaplenjeno nekoliko kilograma kokaina i nekoliko grama heroina. Od 2008. do 2012. su pokrenute istrage, podizane optužnice i pokretani sudski postupci", rekao je Tadić.

Boris Tadić i Ivica Dačić

Boris Tadić i Ivica Dačić

On je naveo da se Dačić ranije "nije operativno bavio borbom protiv narko-kartela", već da su to radili Državna bezbednost i Biro za koordinaciju Saveta za nacionalnu bezbednost, dok je ceo posao operativno vodio pokojni Miodrag Miki Rakić.
"Sada imamo smene zbog rezultata u borbi protiv narko kartela u prethodne dve godine, a kako sada ministar nije odgovoran?", upitao je Tadić.
"Vlast u Srbiji je u rukama jedne stranke, odnosno jednog čoveka. Problem je što je on dobio toliko glasova da ima legitimitet i sada je pitanje da li klizimo u atoritarno društvo. Pitanje je da li će Vučić sa tim uspeti da se izbori", rekao je Tadić.
Na pitanje kako je došlo do toga da do Darka Šarića stigne aktuelna vlast, a ne prethodna Tadić odgovara:
"Šarić nije uhapšen, nego se predao i to je vrlo važno naglasiti. Sada je to nastavak procesa vođenog od 2008. do 2012. godine", rekao je Tadić.
Poslednji komentari
  • pajsije Vreme: 30.06.2014 12:59h

    Čova je zaboravio da su ga zvali dijamant margarin ( u sve se meša) pa nam sad prodaje maglu. Ko je šta od njega mogao da uradi u Srbiji za njegovog mandata. Mentori su mu umrli pa sad nema ko da ga savetuje pa srlja li srlja. Inače neko bi trebao da mu kaže da ne bi bilo loše kad bi otišao do lekara da malo prekontroliše zdravlje..

  • Jovan oxz Vreme: 30.06.2014 13:14h

    Meni elementarna logika govori da što više Tadić pljuje po Dačiću, sve više verujem u to da je Tadić kriv za sve za šta okrivljuje Dačića.

  • Oleg Vreme: 30.06.2014 13:17h

    Zdrava građanska logika nam govori da Tadić ima nešto protiv Dačića, a da narod ima nešto protiv Tadića čim je ovaj u državnom vrhu, a Tadić... pa samo u novinama.

  • Rade Vreme: 30.06.2014 15:05h

    Elementarna logika kaže da ste vas dvojica isti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP