Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRIZNAO

Tadić: Možda me je bog spasao!

Autor: | 12.05.2013 - 22:58:00h | Komentara: 11

Boris Tadić, počasni predsednik Demokratske stranke i bivši predsednik Srbije, priznao je da ga je možda bog spasao da ne učestvuje u prelomnim trenucima po Kosovo, kako je to nedavno opisao vladika Grigorije.

„Bog“ ga poslao u opoziciju: Boris Tadić

„Bog“ ga poslao u opoziciju: Boris Tadić | Foto: FoNet

- Možda me je spasao na neki način. Svako ko se bavi politikom mora da vidi godine ispred sebe. Ja nisam baš video srećnim godine ispred nas kada sam 2004. izabran. Možda me jeste bog spasao, ali sam bio spreman i da me ne spase - rekao je Tadić.


On smatra da će briselski sporazum biti sproveden u većem delu i da to Srbi sa severa ne mogu da izmene.

- Verujem da će na kraju biti postignut nekakav sporazum, možda će neki politički i poslovni ljudi na severu imati asimetričnu poziciju, ali verujem da će stvar leći jer većina građana Srbije želi da se ta agonija reši. Građani Srbije ne žele više da Kosovo bude kamen o njihovom vratu, već da se to pitanje reši kako god. Ova vlast je to dobro razumela i vrlo dobro instrumentalizuje to uverenje naroda - ocenjuje on.

Tadić kaže da je za Vučićev SNS olakšavajuća okolnost to što sa delom političke biznis strukture na severu Kosova nema nikakav problem.

- Oni su već ubeđeni. Njima je ostalo još ovo krilo bliže DSS-u - kazao je Tadić.

Bivši šef države je rekao da je podržao briselski sporazum, iako nije u saglasnosti sa njegovom vizijom rešavanja kosovskih pitanja. Kako je objasnio, on je svojevremeno odbio zahtev nemačke kancelarke Angele Merkel za poništavanje svih institucija Srbije na Kosovu i da zato sadašnji sporazum nije u saglasnosti s njegovom vizijom.
Poslednji komentari
  • Sandra Vreme: 13.05.2013 00:54h

    Ne Tadiću, Bog je nas spasio od tebe.

  • Žika Vreme: 13.05.2013 07:01h

    Istina da te Bog pogledao.U mnogome si podlegao stavovima koštuničinih pulena sa Kosova i Metohije i "moćnika" Srba sa Kosova.Da si se obračunao sa tim strukturama polako za vreme svog mandata,možda si i ti mogao na kraju mandata ostvariri sporazum.Zato je sada Vučiću preteško,ali će on i sporazum i ove radnje oko eliminacije "igrača" raditi uporedo.

  • Vitke Vreme: 13.05.2013 08:40h

    Tacno! Sudbina je da one stranke koje su vodile ratove sada vade kestenje iz vatre i spasavaju sto se spasti moze.Kamo srece da su ovako mislili devedesetih, ali protiv SM i VS se nije moglo.

  • Чича од Шумадије Vreme: 13.05.2013 08:57h

    Није Бог Тадићу, Ви сте знали шта је иза брда и која мука долази. Чини се да сте намерно препустили кормило, а ови нови и незаобилазни Дачић, потрчали за власт, као овце на со... кад оно, међутим, врео, врео кромпир. Имају лепу шансу да остану издајници српства, ту радикалске методе не помажу, демагогија не пролази, продаја озбиљности и бриге као спаситеља Србије не могу дуго... Како се чини, Екселенција Тома препустио све проблеме Златоустом, а овај као да је остарио за задњу годину дана, делује забринуто и све лошије,одговорност до неба, само да остану у љубави, јер би тек онда била катастрофа, за све.

  • Tanja Vreme: 13.05.2013 09:15h

    Ma jel?! A čijom smo zaslugom dovedeni u ovu poziciju, da tražimo manje zlo a ne ono što nam odgovara... Nisi se ti još spasao odgovornosti Borise Tadiću!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP