Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NE ZNA SE DA LI OSTAJE NA DEDINJU

Tadić na ulici?!

Autor: Maja Keranović | 19.06.2013 - 23:00:00h | Komentara: 18

Boris Tadić će od 1. jula morati da potraži drugi smeštaj ako ne bude bio produžen zakup vile na Dedinju u ulici Save Grujića, a za koju Demokratska stranka mesečno izdvaja 4.000 evra.

Nema druge imovine osim knjiga: Boris Tadić

Nema druge imovine osim knjiga: Boris Tadić | Foto: RAS

Iako zakup objekta od 400 kvadrata ističe za svega deset dana, niko još sa sigurnošću ne zna da kaže da li je DS podneo zahtev za produženje zakupa i da li će se u njoj i dalje baškariti bivši predsednik Srbije ili će morati da potraži drugi podstanarski smeštaj pošto je odranije poznato da u svom vlasništvu nema nijednu nekretninu.


Opomena, pa tužba


Kako je u “Diposu” ranije objašnjeno, ukoliko zakupac kasni sa plaćanjem zakupnine, upućuje mu se opomena.
- Ako ni tada nema plaćanja, „Dipos“ podnosi tužbu sudu za neplaćanje duga i tužbu za iseljenje - rečeno je ranije za “Alo!” u „Diposu“.

Demokrate od avgusta prošle godine iznajmljuju vilu od 400 kvadrata za Borisa Tadića, a za koju su obaveze izmirene do jula ove godine. To znači da je do sada za kuću bivšeg šefa države i počasnog predsednika DS-a a koja zadovoljava sve bezbednosne kriterijume potrošeno više od 40.000 evra.

U „Diposu“, državnoj službi od koje DS iznajmljuje taj objekat na Dedinju, iako su obećali, odbili su da nam odgovore da li je produžen zakup vile. Odgovor na isto pitanje juče nismo dobili ni u stranci čiji je počasni predsednik Tadić.

- Stranka neće komentarisati slučaj vile koju iznajmljuje za počasnog predsednika - rekla je za “Alo!” portparolka DS-a Aleksandra Jerkov potvrđujući na taj način sumnje da bi bivši predsednik mogao ostati na goloj ledini.

Vila u kojoj je Boris Tadić do sada stanovao

Vila u kojoj je Boris Tadić do sada stanovao | Foto: Oliver Bunić


Međutim, izvori našeg lista iz vrha demokrata imaju oprečne izjave. Dok oni bliski Tadiću misle da ne treba dovoditi u pitanje plaćanje smeštaja bivšem šefu države, drugi navode da bi Tadić mogao ostati bez smeštaja na Dedinju ako se bude ozbiljno pristupilo kresanju troškova u stranci.

- Novca nema! Neophodno je da se smanje troškovi. Verujem da će među troškovima koji su na listi za smanjenje biti i oni koje imamo zbog zakupa vile za Borisa Tadića, ali ne mogu da tvrdim. Ukoliko se to i desi, to neće biti zbog bilo kakvog unutarstaranačkog sukoba ili bilo čega sličnog.
Jednostavno, para nema, a skoro 50.000 evra godišnje za smeštaj u ovom trenutku je za nas ogroman izdatak - kaže izvor “Alo!” iz DS-a.
Drugi izvor našeg lista kaže da ne veruje da će stranka dići ruke od plaćanja smeštaja Tadiću.

- Tadić ima dogovor sa Draganom Đilasom da mu stranka naredne četiri godine plaća smeštaj. Iznenadilo bi me da se desi suprotno. Naime, on je zbog tog dogovora odbio privilegije koje ima kao bivši šef države, a to je da mu država obezbedi adekvatan smeštaj, pre svega u bezbednosnom smislu.
Ako je zakup vile toliko sporan zbog visine iznosa koji se u tu svrhu izdvaja, verujem da će biti pronađen jeftiniji ali adekvatan smeštaj - navodi izvor “Alo!” iz vrha demokrata.

Prazna kasa demokrata!


DS-u su početkom maja posle dvomesečne blokade odblokirani računi, a tada su zaposleni u toj stranci nakon dužeg vremena dobili plate. Računi demokrata bili su u blokadi od 4. marta zbog teškoća u izmirivanju kredita koji je ta stranka uzela kod Razvojne banke Vojvodine, a za potrebe kampanje pred prošlogodišnje majske izbore. Kako DS nema ništa od imovine, članovi stranke založili su oko četrdesetak nekretnina i stranačke plate kao garanciju da će vratiti kredit, a donacijama su isplatili i deo duga.

Poslednji komentari
  • Student Vreme: 20.06.2013 02:52h

    Kako nema para, a gde je nestade moj dobrovoljni prilog od 1,5 miliona dinara. Nemojte da se zahe**vate.

  • Asid Vreme: 20.06.2013 05:31h

    Ko drugom alternativu zakopava, sam u nju upada!

  • mima Vreme: 20.06.2013 07:12h

    Ne mogu cudu da se nacudim, jos od pre par meseci, da je Srbiju "vodio" covek koji nista u zivotu nije stvorio. Tako nesto nigde u svetu ne bi moglo da se desi, a kod nas moze sve. Bitno je da su oni oko njega, za vreme njegove vladavine udesetostrucili svoj imetak, jer im je on to omogucio time sto im je sve tolerisao. Propale su fabrike, osiromasila su javna preduzeca, samo je konto DS-a rastao i punili se dzepovi ljudi koji su uplacivali sredstva u DS, kako bi sto duze bili na vlasti. On nije ni razmisljao o tome sta ce biti jednog dana kada "sidju" sa vlasti, jer su imali dovoljno novca da dobiju izbore. Kada su pravi vlasnici ove vile morali da napuste istu u vreme komunizma, zasto je njemu-"podstanaru" tesko da je napusti. Neka se sam snalazi, kao i svi ostali koje je njegov rezim upropastio.

  • sKRETNICAR Vreme: 20.06.2013 08:08h

    Imam stan za izdavanj, namesten !!!GRAND

  • Ivana Vreme: 20.06.2013 08:10h

    Pa malo i nije normalno da se plaća 4000 evraa mesečno stan, kakav god bio. Neko te novce neće videti dok je živ.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP