Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODGOVOR SUBOTIĆU

Tadić: Nisam primio novac, niti sam montirao procese!

Autor: Beta | 16.09.2013 - 19:10:00h | Komentara: 1

Počasni predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić rekao je danas da nikada nije primio nikakav novac od Stanka Subotića i da se tokom svoja dva predsednička mandata nikada nije bavio montiranjem sudskih procesa.

Boris Tadić je  kao partizanovac  posećivao  „Marakanu“

Boris Tadić  | Foto: Ognjen Radošević

"Pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavio bih da nikada nisam primio nikakav novac od Subotića niti da je on na bilo koji način finansirao stranku od vremena kada sam stupio na mesto predsednika DS. U skladu sa tim nikada ni ja, niti bilo ko od mojih saradnika nije vršio politički pritisak na njega, a njegove navode o montiranju sudskog procesa je besmisleno i da komentarišem", naveo je Tadić u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta.
Tadić je kazao da je Stanko Subotić u vreme njegovog mandata bio ravnopravno kao i svaki drugi građanin tretiran pred zakonom.
"Niti je finansirao stranku u vreme kada sam ja bio na njenom čelu, niti mu je dozvoljeno da kupuje svoju slobodu. Očigledno je da on (Subotić) to vidi kao politički pritisak, a da samo onu vlast koja ga oslobodi svih navoda optužnice vidi kao pravednu. Tom logikom bi značilo da oslobađanje od političkog pritiska znači oslobađanje Subotića tereta optužnice, što se kosi ne samo sa zakonom nego i sa zdravim razumom", naveo je Tadić koji je bio predsednik Srbije od 2004. do 2012. godine.
Tadić je rekao da Subotić pred sudom i danas, kao i u više navrata ranije govori o finansijskim projektima, vezama i obavezama koje je imao sa pokojnim premijerom Zoranom Đinđićem i njegovom porodicom.
"Pored toga što smatram apsolutno nemoralnim pozivati se u tom kontekstu danas na Zorana Đinđića, ja u svakom slučaju sa time nemam apsolutno nikakve veze. Spreman sam da transparentno argumentujem svoju izjavu, a to ću svakako i detaljno uraditi i pred javnošću i pred sudom ukoliko budem pozvan da svedočim", naveo je Tadić.
Poslednji komentari
  • Zeljko Vreme: 16.09.2013 20:55h

    Zasto ne kazes cije si hapsenje obustavio uz pritisak na Zagorku Dolovac

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP