Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SUĐENJE

Tadiću se
sutra sudi!

Autor: Tanjug | 24.01.2013 - 15:37:00h | Komentara: 0

Istražni sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu sutra će saslušati bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića po tužbi koju je još 2004. godine protiv njega podneo penzionisani direktor Vojno-bezbednosne agencije Aco Tomić.

Boris Tadić

Boris Tadić | Foto: Ognjen Radošević

Prvi osnovni sud u Beogradu za sutra je zakazao saslušanje bivšeg predsednika Srbije, posle čega bi sudija trebalo da odluči da li će pokrenuti istragu protiv njega.


Penzionisani general tereti Tadića da je kao ministar odbrane počinio zloupotrebu položaja jer je njegovom odlukom penzionisan nakon neosnovanog hapšenja u akciji "Sablja".

Tomićevom tužbom bili su obuhvaćeni i nekadašnji ministar policije Dušan Mihajlović, šef Biroa za informisanje Vlade Srbije Vladimir Beba Popović i načelnik Generalštaba Branko Krga, ali su optužbe protiv njih zastarele pa bi eventualno mogli da budu pozvani da svedoče u tom postupku, rekao je Tanjugu Tomićev advokat Goran Petronijević.

General je u tužbi naveo da su ga bivši tuženi funkcioneri neosnovano povezali sa "zemunskim klanom" i uhapsili suprotno propisima zbog čega je proveo 100 dana u pritvoru.

Zbog neosnovanog boravka u pritvoru Tomiću je kasnije isplaćena velika materijalna odšteta, oko šest miliona dinara.
Boris Tadić će se pojaviti sutra na suđenju, potvrdio je za alo.rs Miloš Paligorić, koji zajedno sa koleginicom Katarinom Vulović brani bivšeg predsednika Srbije. Prema saznanjima alo.rs, Tadić je trebalo da bude saslušan u ponedeljak, ali je tražio odlaganje jer je bio u SAD. Aco Tomić, koji je podneo tužbu, se prema rečima njegovog advokata nalazi u bolnici zbog srčanih tegoba
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP