Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HAPŠENJE MIROSLAVA BOGIĆEVIĆA PITANJE DANA

Tajkun čeka lisice u kućnom pritvoru!

Autor: S. Vojinović | 20.11.2014 - 21:00:00h | Komentara: 3

Hapšenje Miroslava Bogićevića samo je pitanje dana! Vlasnik koncerna „Farmakom MB“, koji bankama duguje više od 450 miliona evra, dobavljačima blizu pet milijadi dinara, a Poreskoj upravi još 1,6 milijardi dinara, već nekoliko dana nalazi se u „kućnom pritvoru“, očekujući svaki dan da mu policija zakuca na vrata, saznaje „Alo!“.

Vlasnik  „Farmakoma  MB“ umešan  u mnoge sporne  poslove

Vlasnik „Farmakoma MB“ umešan u mnoge sporne poslove | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Kako još saznajemo, Bogićeviću je „savetovano“ da ovih dana ne napušta Šabac.


Ko je Miroslav Bogićević?

Bogićević 1989. osniva preduzeće „Farmakom“, čija je pretežna delatnost bila apotekarstvo, a uporedo sa tim uvoz i izvoz. Osam godina kasnije je izvršena preregistracija preduzeća u „Farmakom MB“, a pretežna delatnost postaje trgovina na veliko, kao i proizvodnja sredstava za zaštitu bilja, obojenih metala i mineralnih đubriva, a sve se realizuje kroz zajedničku proizvodnju, i to sa društvima u sastavu preduzeća „Zorka“ Šabac. Ubrzo, „Farmakom MB“ stiče vlasništvo u „Mlekari Šabac“, FAS Sombor, PIK „7. jul“, IK „Guča“, „Livnici Požega“, RIT „Zajača“, „Zorki Standard“, rudniku antimona i cinka „Suva ruda“, rudniku olova i cinka „Lece“. Premijer Aleksandar Vučić izjavio je nedavno da i dalje najveći problem predstavlja „Farmakom MB“, koji je „političko čedo jedne stranke koje je preraslo u monstruma“.

- Protiv Bogićevića se vodilo nekoliko istraga, neke od njih su završene i predmeti su predati tužilaštvu. Njemu je indirektno sa viših adresa savetovano da ne pokušava da se krije ili beži. Dobronamerno mu je savetovano da ne napušta kuću u Šapcu u ulici Kralja Aleksandra, tako da je on zapravo već nekoliko dana u „kućnom pritvoru“. Uglavnom je kod kuće i odatle i radi, retko izlazi - objašnjava sagovornik „Alo!“.

Bogićević juče nije odgovarao na naše pozive, a izvor blizak ovom tajkunu kaže da je on ovih dana u neviđenom strahu.

- Nigde ga nema, i kad prođe, pogne glavu, ne javlja se čak ni najbližim prijateljima - otkriva ovaj Šapčanin.

Najveći dužnici Univerzal banke su „Beohemija“ Željka Žunića - 1,559 milijardi dinara, „Interkomerc“ Gorana Perčevića- 1,276 milijardi dinara i „Farmakom“ Miroslava Bogićevića - 1,013 milijardi dinara. Vlasnici ove tri kompanije su ujedno i akcionari ove domaće privatne banke.

- Sa trojica su odavno spakovana i trebalo je iza rešetaka već da se nađu, ali je štrajk advokata donekle sve to usporio. Međutim, posle hapšenja Gorana Perčevića, odnosno otvaranja slučaja sa uzimanjem kredita bez pokrića od Univerzal banke, Bogićević je sledeći na redu, a i oko Žunića se steže obruč - dodaje izvor iz istrage.

„Interkomerc“, „Faramakom“, i „Beohemija“ Željka Žunića, ojadili su čak sedam banaka, a četiri banke su bankrotirale sa gubitkom od 800 miliona evra. Srpsku banku, iz koje su uzeli više milijardi dinara kredita, pokušava da spase država. Neizvesno je šta će biti sa Dunav bankom i Jubmes bankom, u kojima se ovaj trojac pominje i kao akcionar i kao klijent.

Spremni da zakucaju  na Bogićevićeva vrata

Spremni da zakucaju na Bogićevićeva vrata | Foto: MUP Srbije

Izvlačio pare na Kipar, dao 24 miliona za „Politiku“!


Kako je „Alo!“ već objavio, on je iz koncerna posredstvom ofšor kompanija sa Kipra - „Venetoco Limited“ i „Artesano Enterprises Limited“ izvlačio novac, na taj način što je preko njih vršio nabavku opreme za potrebe koncerna po višestruko uvećanim cenama i plaćanje usluga koje u stvarnosti nikada nisu izvršene. A prema sopstvenim navodima tokom istrage, 24 miliona evra, po nalogu Dušana Petrovića, a na zahtev Borisa Tadića, iskeširao je za kupovinu većinskog udela u privrednom društvu „Politika novine i magazini“ d.o.o. iz Beograda.

Poslednji komentari
  • samo Vreme: 20.11.2014 23:21h

    neka kaze kome je dao pare i bice slobodan

  • plenidba Vreme: 21.11.2014 06:53h

    upravo je zavrsio jos jednu viletinu u ulici sa sve mermerom po zidovima i cupom od 2 metra!!

  • Pera Vreme: 21.11.2014 08:17h

    NEK SE SPREMI SPREMII SPREMIII GAZDA GALEBAAA

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP