Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRPSKI PRIVREDNICI PRIHVATILI POZIV PREMIJERA

Tajkuni brane Kosovo!

Autor: I. Žigić | 10.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Srpski privrednici poručuju za „Alo!“ da bi rado pomogli ulaganjem u ski-centar Brezovica, koji je pritom, po njihovoj oceni, pravi turistički biser, ali da je to teško izvodljivo zbog pravnog vakuuma na Kosovu i Metohiji.

Albanci bi da je  otmu od Srba: Brezovica

Albanci bi da je otmu od Srba: Brezovica | Foto: Profimedia

Kako je „Alo!“ pisao, kosovska vlada najavljuje prodaju Brezovice francusko-andorskom konzorcijumu iza kojeg stoji albanski lobi, a koji namerava da poruši sve postojeće objekte ski-centra, pritom izbaci srpske izbeglice s Kosova koje su tu smeštene i ostavi bez posla Srbe koji su zaposleni u centru.


Toplica Spasojević, vlasnik „ITM grupe“, smatra da bi u Brezovicu trebalo da uloži neko ko je u hotelskom biznisu, te da bi morala da pomogne i država.
- Država bi mogla da pomogne oko žičara, a investitor da se pozabavi skijaškim i smeštajnim kapacitetima. Naravno, trebalo bi obezbediti i uslove za takvu investiciju, te bi država trebalo da uradi infrastrukturu - navodi Spasojević.
Radoslav Veselinović, vlasnik „Galeb grupe“, smatra da je ulaganje u Brezovicu dobra ideja, ali da je pitanje koji privrednici u ovom momentu imaju sredstava za tu investiciju.

Pomoć države:  Toplica Spasojević

Pomoć države: Toplica Spasojević | Foto: Emil Čonkić


- Svakako ima onih koji bi mogli da ulože u Brezovicu i u saradnji sa Vladom učestvuju u tome jer je to centar od nacionalnog interesa - smatra Veselinović.
- Odlična je ideja da srpski privrednici pomognu Brezovicu, ali zbog pravnog statusa, koji je tamo potpuno nerešen, a za ulaganje su neophodne pravne garancije, to je veliki problem - kaže Đorđe Momirović, vlasnik kompanije „Mona“.

On dodaje da njegova kompanija već godinama pomaže deci na Kosovu, ali da su investicije nešto drugo.
- Investirati nekoliko miliona evra je veliki poslovni rizik u kojem nemam pravo da učestvujem. Mi jesmo svi spremni da ulažemo na Kosovu, ali kako u tom pravnom vakuumu? - upitao je Momirović, koji napominje da je Brezovica pravi turistički biser.
Poslednji komentari
  • radenko Vreme: 10.04.2015 09:18h

    Eto prilike da se vlada i MK grupa udruye pa ista je na biynis forumu boravila ko Miodraga Kostica.A kosticu uloyi pare nego on nece on vam je kao pop ako ima sta da se uyme tad je dobro a da da tesko pitajte ga kolike su plate radnicima GENEKSA koji su ostali da rade,E to je biynismen ya GINISOVU knjigu rekorda.

  • milivoje Vreme: 10.04.2015 11:09h

    "Brane" tudje, a kao Albanci ce da "otmu" nesto sto je njihovo. Srpska glupost veca od svemira.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP