Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OPASNA KONKURENCIJA

Taksisti u regionu jednoglasni: Ne želimo Uber!

Autor: Tanjug | 21.04.2015 - 11:36:00h | Komentara: 1

Uber, kompanija koja putem android aplikacije nudi alternativu klasičnom taksiju, planira da krajem maja počne poslovanje u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i ostatku regiona, piše hrvatski portal Netokracija.

Taksi

Taksi | Foto: foter.com

Srpski taksisti, koji već muku muče sa konkurencijom nelicenciranih taksi prevoznika, najavljuju proteste ako sada u zemlju dođe nova konkurencija u liku američke firme Uber, koja putem mobilne aplikacije spaja putnike s najbližim slobodnim vozačima - i to po ceni vožnje znatno jeftinijoj od klasičnog taksija.

Uber logo

Uber | Foto: uber.com

Nakon Bukurešta, Beča i Varšave, Uber uskoro otvara podružnice u Zagrebu, Beogradu i ostatku regiona. Zvanični početak rada ove službe u Hrvatskoj treba da bude najavljen na konferenciji OMGcommerce, koja će se održati 4. maja u Zagrebu, navodi se u tekstu Netokracije.


Predsednik Udruženja Radio taxi Zagreb Jozo Kovačević rekao je za Tportal da će se njihovi članovi "boriti svim silama protiv Ubera".


Da biste bili legalan taksista treba vam hrpa papira, automobil određenih performansi i oko 20.000 do 30.000 evra da počnete posao, a sad će da vam ga uzme neka aplikacija, izjavio je Kovačević i dodao da to neće dopustiti.


Netokracija prenosi da "ni srpski taksi vozači nisu nimalo pozitivno reagovali na pitanje o dolasku Ubera u Beograd", koji je poznat i kao "ubica tradicionalne taksi usluge".


U Italiji su pretili voditeljki lokalne Uberove službe, a u mnogim državama je dolazilo ne samo do sukoba s legislativom tih država (Nemačka je nedavno zabranila Uber), već i fizičkih sukoba taksista i Uberovih vozača.


Uber će, kad dođe u Zagreb, Beograd, Ljubljanu ponoviti strategiju koja im se pokazala uspešna širom sveta, pa tako i u srednjoj i istočnoj Evropi.


Firma, čije su usluge poznate u preko 200 gradova iz 55 zemalja sveta, sa kapitalom od 2,8 milijardi dolara, toliko je efikasna u nameri da razne taksi i prevozne službe zameni globalnom mrežom svojih Uber vozila, da se očekuje da će do kraja 2015. ostvariti više od 10 milijardi dolara prihoda.

Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 21.04.2015 12:55h

    Куд ћеш,бато,јефтиније код наших таксиста?Када год сам користио такси увек сам био изненађен малом ценом.Бато,не бих те ја возио преко целог Београда за пет стотки ни да си ми брат!И сада да ме амер вози за сто динара по Београду?Ууууу,бре,па нисам ја баш толика сиротиња!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP