Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEUOBIČAJAN GEST MEDIJSKE KUĆE

Tanjug otvara svoja vrata u Noći muzeja

Autor: Tanjug | 22.03.2015 - 13:14:00h | Komentara: 0

Za ovogodišnju, 12. po redu Noć muzeja, osnivač te manifestacije Ana Jovanović otkrila je da će jedna od novih lokacija ove godine biti Novinska agencija Tanjug.

Noć muzeja 2014.

Noć muzeja 2014. | Foto: Foto: Nenad Mihajlović

Uprkos tome što još uvek ne sme da otkriva nova mesta ipak je odlučila da tu informaciju podeli, a to je po njenim rečima jedan od kurioziteta manifestacije koja ju je ujedno vratila na početke održavanja Noći muzeja.

Naime, ona se prisetila vremena od pre devet godina kada je sa svojim suprugom i osnivačem manifestacije Mladenom Petrovićem posetila Noć muzeja u Kopenhagenu. Oni su tada obišli njihovu televiziju, radio stanicu, skupštinu i time su bili potpuno očarani.

 - Očarani smo bili činjenicom da su takve institucije otvorile svoja vrata i pustile ljude da se šetaju u njima. Bilo je potpuno genijalno videti kako funkcioniše radio stanica dok program ide uživo. Isto je bilo i sa televizijom, a to nam je bilo veliko iskustvo - rekla je ona.

Jovanović smatra da je veoma značajno to što će Tanjug otvoriti svoja vrata i pokazati ljudima šta se nalazi unutar zgrade pored koje mnogi svakodnevno prolaze i iz koje se svakodnevno plasira po nekoliko stotina vesti, fotografija i video snimaka.

 - Potpuno je neočekivano da je Tanjug odlučio da otvori svoja vrata i dozvoli ljudima da zavire u svakodnevicu - istakla je ona i dodala da će to biti veoma interesantno ljudima.

Jovanović je kao veoma važan segment ovogodišnje manifestacije istakla i Dečiju turu, koja će ovoga puta biti u širem obimu na 15 lokacija, a to će biti prilika da se najmlađi upoznaju sa kulturom kroz različite programe.

 - Mi od prve Noći muzeja imamo dečje ture i radionice, a deca koja su pre 12 godina prvi put obišla manifestaciju sada su zapravo odrasli, što je zaista divan osećaj - kaže ona.

Jovanović smatra da je Dečija tura bitan segment i iz razloga što mladi treba od najmanjih nogu da se navikavaju na istitucije kao što su muzeji, ali na opušten i njima prilagođen način.

 - Mislim da će sada biti više lokacija u Noći muzeja nego prošle godine, a ono što je važno je da će za tu noć, za tih osam sati u suštini ceo Beograd postati muzej. Beograd postaje muzej na jednu noć - zaključuje ona.

Manifestacija Noć muzeja je od ove godine uvela programski savet koji je usvojio koncept i akcente ovogodišnje manifestacije.

Programski savet čine: arhitekta i akademik Branislav Mitrović, istoričarka umetnosti Lidija Merenik, vajar Mrđan Bajić, istoričar Milan Tlačinac i arheolog Marko Popović.

Tematski manifestacija će ići u dva smera. Jedan se priključuje obeležavanju važnih godišnjica dok se druga tiče edukacije najmlađih - dečje Noći muzeja, a biće održana 16. maja od 17 do 01 sat.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP