Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BIVŠA MINISTARKA ZA TELEKOMUNIKACIJE UNOSNO ZARAĐUJE KAO HONORARAC

Tarifa Matićeve 340 evra dnevno

Autor: Sanja Đorđević | 18.11.2013 - 07:09:00h | Komentara: 10

Jasna Matić, bivša ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo, dnevno zarađuje 340 evra, odnosno skoro celu prosečnu mesečnu neto platu u Srbiji, proizlazi iz predloga autorskog ugovora Matićeve u koji je “Alo!” imao uvid. Ugovor je bio vredan oko 5.800 evra, a ona je imala maksimalno 17 dana na raspolaganju da ispuni preuzete obaveze.

Jasna Matić

Jasna Matić | Foto: Nenad Đorđević

Za 17 dana, koliko je bila angažovana kao podrška
za realizaciju projekta „Promocija izvoza inovativnih
proizvoda”, Jasna Matić je zaradila 5.800 evra

Naime, Jasnu Matić su Poslovno-tehnološki inkubator tehničkih fakulteta (BITF) i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) angažovali po ugovoru o delu, a zarad podrške pri realizaciji projekta “Promocija izvoza inovativnih proizvoda”, za šta joj je ponuđen honorar od čak 7.150 švajcarskih franaka (5.800 evra).

SIEPA: Matićeva je ekspert
U SIEPA su potvrdili za “Alo!” da je Matićeva bila angažovana kao konsultant ekspert na projektu sa ciljem izrade preporuka za unapređenje izvoza, ali poručuju da SIEPA nije vršila nikakva plaćanja, te da se o detaljima angažmana Matićeve obratimo Poslovno-tehnološkom inkubatoru tehničkih fakulteta.

Ugovor je, prema saznanjima našeg lista, Matićevoj na potpisivanje poslat 11. februara ove godine, uz sugestiju pošiljaoca iz BITF-a da “sve mora biti završeno i isplaćeno do 28. februara”.

Matićeva se kao autor obavezala da uradi “analizu izvodljivosti sprovođenja predloženih mera u projektu za podršku izvoza sa preporukama za prilagođavanje mera i prilagođavanje institucija”, navedeno je u ugovoru u kojem je kao kvalifikacija autora navedeno samo da je “dugogodišnji saradnik SIEPA sa opsežnim iskustvom u poslovima u okviru promocije izvoza”.

SIEPA

SIEPA | Foto: Zoran Ilić

Matićeva je, podsetimo, od 2004. do 2007. godine bila direktor SIEPA, a nakon ministarske funkcije i mesta državnog sekretara, od jula prošle godine bila je angažovana kao savetnik za informacione tehnologije u kabinetu tadašnjeg ministra finansija i privrede i partijskog šefa Mlađana Dinkića.

Koliko su joj partijske i državničke funkcije, a koliko stručno znanje, pomogli u dobijanju unosnog honorara, nismo uspeli da saznamo jer o ovoj temi Matićeva nije želela da razgovara sa “Alo!”. Naime, preko saradnice nam je telefonskim putem poručeno da zbog zdravstvenih problema Matićeva nije u mogućnosti da nam se javi, dok do zaključenja ovog izdanja, uprkos obećanjima, nismo dobili njenu sadašnju elektronsku adresu.

BITF: Nije bilo primedbi
Na pitanja zašto je za podršku projektu odabrana baš Matićeva, kao i šta je konkretno i u kom roku uradila na osnovu čega je zaradila 7.150 franaka, šturo odgovaraju i iz Poslovno-tehnološkog inkubatora tehničih fakulteta, odnosno nosioca projekta “Promocija izvoza inovacionih proizvoda” finansiranog od strane švajcarske vlade.
- U toku realizacije projekta bila je angažovana i Jasna Matić, kao jedan od eksperata u ovoj oblasti. Prema pravilima donatora, ovaj projekat podleže reviziji. Izveštaj je predat donatoru uz prethodno obavljenu reviziju od strane međunarodne revizorske organizacije, čime je obuhvaćen i navedeni angažman Jasne Matić, bez primedbi revizora i donatora. Za objavljivanje bilo kakvih detaljnijih informacija neophodna nam je saglasnost donatora projekta - poručila je za “Alo!” direktorka BITF-a Gordana Danilović Grković, uz napomenu da je SIEPA bila partner na projektu.

Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 18.11.2013 08:38h

    Ono sto ja znam/citajuci novine,gledajuci tv,/vrtoglavi uspon ove dame poceo je kada je s Mladjom,sve drzeci se za rukice ,prosetala hamburskim sajmom najnovijih tehnologija, dok je on bio ministar.Nemci prikazali TO u vestima,nasi TO jednom/1/ nekontrolisano pustili,ali vec u sledecim vestima/mnozina/ - ni traga o tome u slici/pojela maca/.Elem neznam cime je zasluzila toliko Mladino poverenje,ali ako neznate gde je on, pogledajte gde je ona i obrnuto.Ivica ima Slavicu kao najblizu saradnicu/iz oblasti zdravstva/, a Mladjica ima Jasnicu/za oblast novih tehnologija/kao najblizu.P.S..u tom*Inkubatoru...*iza bombasticnog naslova neke..*analiza..zvanj,zvan.*/ vidite i sami sta se leze.Perfidno otimanje extra para,/nebitno kome/ za posao koji bi neko u tim institucijama morao REDOVNO da obavi jer za to ionako vec prima/garant veliku/platu. AFERIM.

  • "Eliot Nes" Vreme: 18.11.2013 09:30h

    Nemojte zasmejavati javnost, kakav ekspert to je običan Dinkićev folirant - 11 godina studirala gradjevinu (proverite). Ovu je trebalo davno uhapsiti zbog koruptivno- kriminalnih radnji od SIEPE do oblasti telekomaunikacija, a nadam se da će to biti uskoro: za kriminalne zakone, za kriminalne podzakonske akte, za dodelu licenci, za opstrukciju zakona, za izmene zakona van institucija, za dil sa operaterima u uredjenju oblasti - pravilnici-planovi rfs, za dil sa tzv. agencijom, za nezakonito otpustanje 90% yaposlenih, za prijem nestručnih i nesposobnih, za prijem onih koji su u sukobu interesa, za pljačku Srbije,....

  • razumem je... Vreme: 18.11.2013 10:16h

    " Naime, preko saradnice nam je telefonskim putem poručeno da zbog zdravstvenih problema Matićeva nije u mogućnosti da nam se javi ".....pa normalno...boli je dupe .

  • giant Vreme: 18.11.2013 11:46h

    "Svoju profesionalnu karijeru je otpočla radeći kao projektantkinja i menadžerka projekta čeličnih konstrukcija"...."Od 2001. do 2002. godine je bila na funkciji specijalne savetnice potpredsednika Vlade Miroljuba Labusa"...ostalo je već legenda...

  • kemp Vreme: 18.11.2013 11:55h

    Sve oduzeti !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP