Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

FEŠTA U DRVENGRADU

Tasovac otvara Kustendorf

Autor: Beta | 21.01.2015 - 16:47:00h | Komentara: 0

Medjunarodni filmski i muzički festival Kustendorf otvoriće večeras u 19.00 sati u Drvengradu na Mokroj Gori ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac.

Kustendorf Emir Kusturica | Foto: Profimedia

Osnivač "Kustendorfa" Emir Kusturica | Foto: Profimedia

Na Kustendorf danas stižu gosti festivala francuska producentkinja Klodi Osar, reditelj Andrej Končalovski, direktor filmskog festivala u Kanu Tjeri Fremo, direktorka Britanskog filmskog instituta Amanda Nevil.
Končalovskom će večeras biti uručena nagrada festivala, u 17.00 sati najavljeno je otvaranje izložbe njegovog stvaralaštva, a njegovi filmovi biće prikazani u programu Retrospektiva velikana.

Ivan Tasovac

Ivan Tasovac | Foto: D. Danilović

Osnivač festivala reditelj Emir Kusturica rekao je da Kustendorf ohrabruje mlade ljude da udju u kinematografiju i da u opuštenoj atmosferi, bez crvenih tepiha sa festivala, uživaju u druženju i muzici.
"Pošto je Kustendorf festival na koji imam dosta uticaja, doći će žena koja je odredila jedan deo mog života, francuska producentkinja Klodi Osar, sa kojom sam radio film 'Arizona drim'", rekao je Kusturica i dodao da je ona obeležila evropski film i najveštije spojila umetničko i komercijalno.

Andrej Končalovski | Foto: Profimedia

Andrej Končalovski | Foto: Profimedia

Gosti Kustendorfa biće i američki reditelj meksičkog porekla Alfons
Kuaron i ruski reditelj Nikita Mihalkov.
U programu Retrospektiva velikana biće prikazani filmovi "Oko ponoći" Bertrana Tavernijea, "Romansa o zaljubljenima" i "Marijini ljubavnici" Andreja Končalovskog, "Andrej Rubljov" Andreja Tarkovskog, Kusturičin "Arizona drim", "Potomci" Alfonsa Kuarona i "U noći" Šarla Vanela.
U Savremenim tendencijama su "Sunčanica" Nikite Mihalkova, "Vlasnici" Adilkana Jeržanova, "Golub sedi na grani razmišljajući o postojanju" Roja Andersona, "Bele noći poštara" Alekseja Trjapicina.
U tom delu programa biće prikazan i omnibus "Razgovori sa Bogovima" koji su režirali Vorik Torton, Hektor Babenko, Mira Nair, Hideo Nakata, Amos Gitai, Aleks de la Iglesia, Emir Kusturica, kao i Bahman Gobadi i Giljermo Ariaga koji će ttakodje biti i gosti Kustendorfa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP