Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR KULTURE O NACIONALNIM PENZIJAMA

Tasovac: Sve se pretvorilo u sveopšti cirkus!

Autor: Tanjug | 12.05.2015 - 22:47:00h | Komentara: 1

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izjavio je danas da su se nacionalne penzije u praksi pokazale kao loše, da su se izgubili kriterijumi za njihovo dodeljivanje čime su se pretvorile u svoju suprotnost.

Dobio „po tamburi“:  Ivan Tasovac

Ivan Tasovac | Foto: Oliver Bunić

Tasovac je gostujući u emisiji "Pravi ugao" na Radio televiziji Vojvodine komentarišući novi Zakon o kulturi, a posebno deo tog zakona koji govori o ukidanju nacionalnih penzija, rekao da mnogi stručnjaci u oblasti kulture misle da se cela priča oko nacionalnih penzija "pretvorila u sveopšti cirkus".

- Mnogim zloupotrebama izbrisale su se granice između kulture i estrade, a cela stvar se pretvorila u sveopšti cirkus. Mnogi stručnjaci u oblasti kulture misle na identičan način, rekao je Tasovac.

Govoreći o izlasku države iz medija Tasovac je rekao da nema informacije o tome da su pojedini političari zainteresovani da uđu u vlasničke strukture lokalnih medija, niti da ima informacije da su već sada pojedini političari prikriveni vlasnici tih medija.

- U toku je upis u registar medija, čime dobijamo potpunu transparentnost vlasnika medija. Oni koji se ne upišu u registar neće moći da apliciraju za državna sredstva, objasnio je Tasovac.

On je rekao da se ne slaže sa izveštajem Saveta za borbu protiv korupcije u kome je navedeno da je stanje u medijima izuzetno loše, da politička elita kontroliše medije i da u medijima vlada cenzura i autocenzura.

Odgovarajući na pitanje da li će novi vlasnik "Avala filma", na 37 hektara koji su mu pripali kupovinom, graditi stambene zgrade, Tasovac je rekao da se radi o spekulacijama.
Na pitanje da li se može desiti da novi vlasnici "Avala filma" zabrane prikazivanje nekih filmova ili odrede cenu za prikazivanje filmova na javnom servisu, ministar kulture je rekao da će filmovi biti prikazivani pod uslovima koji važe za sve filmove snimljene za vreme SFRJ ili SRJ, a koji su sada u vlasništvu privatnih producentskih kuća.
Poslednji komentari
  • Veljko949 Vreme: 13.05.2015 06:30h

    Tasovac me baš obradova izjavom "Oni koji se ne upišu u registar neće moći da apliciraju za državna sredstva.". Koja državna sredstva to su sredstva oteta od moje penzije i plata hiljada radnika, Em nas lažu em ih ja oizdržavam. Ministre jer to kultura ili laža i paralaža. Ono gospodine nije slucajno izostavljeno, jer se gospoda ne bije po ulici.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP