Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VUČIĆ IH UBEDIO DA NE DELE BONUSE RADNICIMA

“Telekom” odustao od 13. plate!

Autor: S. V. | 26.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

„Telekom Srbija“ neće vršiti nikakve vanredne isplate zaposlenima, saopšteno je juče iz te kompanije povodom izjave prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da su između ostalog i oni tražili dodatnu isplatu zarada. „Telekom Srbija“ je saopštio da su imali u planu da, u skladu sa poslovnim rezultatima i ostvarenim profitom, isplate dodatnih 30 odsto mesečne zarade svakom zaposlenom.

Predrag  Ćulibrk

Predrag Ćulibrk | Foto: Aleksandar Dimitrijević

„Ipak, imajući u vidu tešku ekonomsku situaciju i jasne poruke predstavnika Vlade Srbije, koja je većinski akcionar ‚Telekoma Srbija‘, neće biti vanrednih isplata“, stoji u saopštenju.


Ministarstvo privrede preporučilo je juče rukovodstvima javnih preduzeća, javnih komunalnih preduzeća, javnih fondova i agencija uvođenje mera maksimalne štednje i smanjivanje svih vidova rashoda koji nisu u funkciji izvršavanja redovnih registrovanih delatnosti i poslovnih aktivnosti.

Ministar privrede Saša Radulović obećao je da će poveriti da li su „Telekom“, „Pošta“, „Dunav osiguranje“ i Kontrola letenja već isplatili 13. platu. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je da je više javnih preduzeća tražilo saglasnost Vlade za isplatu još jedne trećine ili još jedne cele plate do kraja godine, a među njima - „Telekom“, „Pošta“, „Dunav osiguranje“, Kontrola letenja.
Poslednji komentari
  • Srbin Vreme: 26.12.2013 07:58h

    Važno da su u septembru svim direktorima u Telekomu povećali plate za 50%. DA DOBRO STE PROČITALI 50%. Ali zato običnim zaposlenima nisu ni jednu paru. A svi ti direktori su puleni SNS-a.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP