Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DRAMA!

Tenkovima oslobađali srpsku decu!

Autor: N. N. T - M. S. P. - V. T. - B. J. | 16.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Više stotina državljana Srbije bilo je juče duže od 20 sati zavejano u Mađarskoj!

Priskočili u pomoć: Mađarski vojnici

Priskočili u pomoć: Mađarski vojnici

Olujni vetrovi sa snežnim nanosima većim od metra napravili su na zapadu te zemlje kolonu dugu 90 kilometara, u kojoj su se našli atletičari AK Vojvodina, srednjoškolci iz Sombora, nekoliko desetina autobusa iz naše zemlje, u kojima su bile i dve bebe! U pomoć službama za vanredne situacije priskočila je i mađarska vojska, koja je za čišćenje puteva angažovala i tenkove.


Konzul Srbije Milan Vukosavljević rekao je da je osmomesečna beba iz jednog našeg autobusa evakuisana helikopterom, a da su u pomoć petomesečnoj bebi iz drugog autobusa pristigli vojni guseničari, ali je majka rekla da nema potrebe da se na taj način evakuiše. Hitna evakuacija bila je naložena i za 12-godišnjeg deteta iz Srbije, srčanog bolesnika, koji je bio u koloni automobila.

Sneg zarobio srednjoškolce iz Sombora i  omladince AK Vojvodina. Po jednu bebu došao helikopter, po drugu vojni guseničar

Sneg zarobio srednjoškolce iz Sombora i omladince AK Vojvodina. Po jednu bebu došao helikopter, po drugu vojni guseničar | Foto: FoNet / EPA


Na putu kod mesta Đera zavejana su i četiri autobusa „Niš-ekspresa“, koji saobraćaju iz pravca Austrije i Nemačke. Nišlijka Milena Bošković (27) ispričala je juče da je stanje dramatično.

- Više od 22 sata stojimo u mestu. Ljudi su očajni. Za to vreme dobili smo 15 vekni hleba za ceo autobus, a donose nam kafu i čaj. Iscrpljeni smo i zabrinuti. Uskoro bi mogli da ostanemo i bez mogućnosti za komunikaciju jer su nam se mobilni telefoni ispraznili. Još uvek nemamo informacije kada ćemo krenuti - rekla je Milena.

Milena Bošković (27) iz Niša

Milena Bošković (27) iz Niša


Osim da su svi dobro, tačan broj putnika i druge detalje juče nije bilo moguće saznati u „Niš-ekspresu“ jer su odbijali svaki razgovor na pomenutu temu.
Za dramu koja se odbijala na autoputu u Mađarskoj srpske medije među prvima je obavestio Dragan Mramov, putnik iz jednog od autobusa koji je ostao bez goriva, pa su se putnici među kojima je bilo nekoliko dece i jedna beba satima smrzavali.

- Beba je dobro, majka je sa njom, donete su im dodatne stvari iz prtljaga, kako bi se zagrejale i zasad nema problema - rekao je Mamlov.
U smetovima su se zaglavili i autobusi sa srednjoškolcima iz Sombora i mladim atletičarima iz AK Vojvodina, koji su krenuli na takmičenje u Nemačku. Branislav Kalezić iz ovog kluba rekao je za „Alo!“ da je u neprestanom kontaktu sa trenerima u autobusu koji su poručili da deca imaju hrane i vode za dva dana, koju su poneli zbog dugog puta, kao i da je autobus obezbeđen gorivom.

- Svi su dobro i niko se ni na šta ne žali. Gospoda iz Evropske unije su krenula da čiste nanose i nadamo se da će naša deca uskoro nastaviti put ka Dortmundu - rekao je on.
I somborski srednjoškolci su, prema rečima načelnika Vatrogasno-spasilačkog sektora MUP-a Srbije Goran Nikolića dobro.
- U autobusu ima još 200 litara nafte i deci ne preti smrzavanje - rekao je juče Nikolić.

Inače, kolapsu je dodatno kumovalo i to što je juče u Mađarskoj bio neradni dan zbog njihovog najvećeg nacionalnog praznika, Dana borbe za slobodu i nezavisnost.

Reka Jošanica napravila velike  probleme

Reka Jošanica napravila velike probleme

Bujica nosila mostove!


Srpske vlasti su zbog nabujalih reka angažovale specijalističke timove za spašavanje na vodi, a najozbiljnija situacija juče je bila u selima Vuča, Jošanica, Tvrđen, Krnjin, Lešak i Vračevo u kojima je nabujali Ibar pretio da sruši kuće. U Leposaviću je noseći stub mosta popustio pod rečnom bujicom, a na području Novog Pazara bujica je napravila velike probleme stanovništvu, dok je reka Jošanica odnela jedan od mostova u naselju. Vanredna odbrana od poplava proglašena je na rekama Raška, Sava, Lim i Seljašnica.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP